Goda Konsuli apmeklēs Rēzekni

Gatavojoties 2015. gada Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē, Latvijas Republikas Ārlietu ministrija organizē vizīti, kuras laikā, 8. jūlijā Rēzekni apmeklēs vairāk kā 100 goda konsulu no vairākām pasaules valstīm ar mērķi iepazīt Latvijas valsti, tās dažādību un Rēzeknes pilsētu. Dienas kārtībā ir ieplānotas oficiālās tikšanās un ekskursijas.


Vienā no mūsdienīgām Rēzeknes pilsētas ēkām – Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā „Zeimuļs” goda konsuliem ir paredzēta oficiāla tikšanās ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču, kuras laikā valstu pārstāvju uzmanībai tiks piedāvāta prezentācija par Rēzeknes pilsētas attīstību pēdējos gados un tuvākajā nākotnē iecerētiem projektiem. Tikšanas laikā Goda konsuli uzzinās par Rēzeknes speciālo ekonomisko zonu, RSEZ darbības nozīmīgumu, tās priekšrocībām un ekonomiskajām attīstības perspektīvām, kā arī apmeklēs ekonomikas zonas uzņēmumu – finiera saplākšņa ražotni „Verems”.

Lai tuvāk iepazītu Latgales kultūru un tās tradīcijas, goda konsuli tiksies ar starptautiski atpazīstamajiem podniekiem: Aivaru Ušpeli, Staņislavu Viļumu un Voldemāru Voguli. Oficiālā delegācija vakaru pavadīs apmeklējot Latgales vēstniecību GORS – vietu ar neatkārtojamo arhitektūru, kur tiek radīts un vēstīts Latgales stāsts.

Pirms vizītes Latgalē, goda konsuli tikās ar Latvijas augstākajām amatpersonām: Latvijas Republikas prezidentu Andri Bērziņu, ministru prezidenti Laimdotu Straujumu un Ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču. 7. jūlijā notiekošajās darba sesijās tika pārrunāta Latvijas ekonomiskā situācija un eiro ieviešana, kā arī aktualitātes valsts iekšlietu un ārlietu jautājumos.

Līdzīga vizīte uz Rēzekni bija organizēta 2004. gadā.

Informāciju sagatavoja
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību vadītājas p.i.
Marina Sokolova 64607616, 26595017
marina.sokolova@rezekne.lv