Saldā siera torte Aglonā ir nogaršota

28. jūnijā laiku mājā „Upenīte” norisinājās novadu konkurss „Siera saldā torte”, kuru organizēja Biedrība „Siera klubs” sadarbībā ar Skrundas, Smiltenes, Aglonas, Auces novada domēm un Latvijas piena pārstrādes uzņēmumiem. Galvenie konkursa mērķi ir popularizēt Latvijā ražotā siera izmantošanu konditorejas izstrādājumu izgatavošanā, izstrādāt jaunas tortu receptes, kuru sastāvā izmantoti Latvijā ražotie sieri, apkopot un popularizēt novadu siera tortu cepēju pieredzi. Šis bija jau trešais konkursa posms. Latgales posmā pieteica dalību 12 meistari no Aglonas, Riebiņu, Vārkavas, Dagdas novadiem un Krāslavas, Daugavpils. Ārpus konkursa piedalījās cepēja no Baldones. Vērtēšanas komisija: komisijas priekšsēdētāja, Dina Gira – SIA „Baltic Restaurants Latvija” konditorejas vadītāja, Gunta Duka – Latvijas maiznieku biedrības izpilddirektore, Edgars Grāvītis – AS „Rīgas dzirnavnieks” maizniekmeistars, Dace Kazaka – SIA „Eiropica” ražošanas vadītāja, Tatjana Komare – Aglonas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste. Konkursu atklāja un teica uzrunu Vanda Davidanova, biedrības “Siera klubs” valdes priekšsēdētāja un Aglonas novada domes priekšsēdētāja Helēna Streiķe. Visus darbus palīdzēja veikt konkursa norises koordinatore Livija Brūvere. Konkursa žūrijas komisija noklausījās katras tortes autora īsu prezentāciju un devās uz degustāciju, lai pilnvērtīgi izvērtētu katru torti. Tad visi konkursa dalībnieki, līdzjutēji un viesi tika aicināti uz Aglonas novada jauktā ansambļa koncertu Martas Bicānes vadībā. Katra torte bija īsts meistardarbs – skaista un garšīga. Pasākuma apmeklētāji un viesi arī notiesāja saldās tortes. Pēc atbildīga, bet garda darba žūrijas komisija paziņoja rezultātus:

1.vieta – Ilona Nikolajeva, Riebiņu novads, strādā Aglonā, SIA “Cīši gords” – torte “Pēterdienas siera ritulis ar ozola vainagu”
2.vieta – Inese Plivda, Vārkavas novads – torte “Divpadsmit mēneši”
3.vieta – Genādijs Dorožko, Krāslava – torte “Minnija”
4.Alīda Sadovska, Aglona – torte “Vasaras sapnis”
5.Inese Reine, Aglona – torte “Gotiņa”
6.Sergejs Germans, Daugavpils – torte “Saldā vasara”
7.Inga Maļkeviča, Dagdas novads – torte “Līgaiši”
8.Ērika Križanovska, Aglonas novads – torte “Aglona”
9.Svetlana Vidžupe, Dagda – torte “Pie omītes”
10.Regīna Topko, Aglona – torte “Aglonas lepnums”
11.Dāvids Stremjanovs, Aglona – “Dāvida pļava”
12.Broņislava Gavare, Vārkavas novads – torte “Bone”
Ārpus konkursa Ilze Kupča, Baldone – torte “Vecmāmiņas uzdevums”.

Konkursa 1.- 3. vietas ieguvēji saņēma diplomus un dāvanu kartes attiecīgi 140, 100 un 70 eiro vērtībā. Savukārt 4. – 12. vietu ieguvēji saņēma pateicību par piedalīšanos pasākumā un balvas. Bija paredzēta arī skatītāju Simpātiju pārsteiguma balva, kuru saņēma mūsu novadniece Alīda Sadovska. Nobeigumā jāpiebilst, ka šāda veida pasākums ir laba pieredzes apmaiņa, iepazīšanās ar citu novadu kolēģiem, tikšanās ar draugiem. Izsakām pateicību mūsu novada uzņēmējiem, lauku mājas “Upenīte” saimniekiem Inesei un Ziedonim, iedzīvotājiem un visiem, kas piedalījās konkursā un atbalstīja pasākuma organizēšanu.

Konkursu atbalstīja:
Skrundas, Smiltenes, Aglonas un Auces novadu domes, Biedrība „Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome”, SIA „Arkolat”, AS „Rīgas Dzirnavnieks”, AS „Interbaltija AG”, Latvijas Maiznieku biedrība, Latvijas Biškopības biedrība, SIA „ELPA” (Kazdanga”). Žurnāls „Mājas Viesis”, laikraksti „Kurzemnieks”, „Novadnieks”, „Rīgas Apriņķa Avīze”, „Liesma”, „Ziemeļlatvija”, „Dzirkstele”, „Alūksnes Ziņas”, „”Auseklis”, „Malienas Ziņas”, „Stars”, „Zemgale”, Vidzemes TV”, „Skrundas TV”, „Stvstudija”. Konkursu Aglonā atbalstīja Rihards Eigims.

Pasākuma fotogrāfijas ir apskatāmas šeit. Foto: T.Komare

Sagatavoja un ievietoja
Tatjana Komare,
Aglonas novada domes
sabiedrisko attiecību speciāliste
T./fax.: 65324573
e-pasts: tatjana.komare@aglona.lv