Grahoļskis un Ilgavižš uzvar Spēkavīru tandēmu šovā Preiļos

28.jūnijā, Preiļu parka estrādē, norisinājās Spēkavīru tandēmu šovs. Šovā labāko rezultātu uzrādīja Ivars Grahoļskis un Jānis Ilgavižš. Šīs gan nebija parastas sacensības, bet gan Spēkavīru šovs, kurš atšķīrās ar to, ka arī šova skatītājiem bija iespēja izbaudīt Spēka sportu startējot vienā pārī ar spēkavīru Agri Kazeļņiku.

Pēcpusdiena Preiļos izvērtās aizraujoša. Par vairākiem pārsteigumiem parūpējās spēkavīrs Agris Kazeļņiks, kurš vingrinājumos izvēlējās startēt kopā ar kādu no skatītājiem. Izrādījās, ka Preiļos ir patiesi stipri iedzīvotāji, jo tie, kas startēja kopā ar Agri Kazeļņiku, to darīja godam un uzrādīja labu rezultātu.
Preiļos pirmais vingrinājums bija Krucifikss. Atlētiem bija jātur miesnieka veikala SĀTYS sarūpētie lauku labumi. Šajā vingrinājumā vislabāko laiku uzrādīja Ivars Grahoļskis un Jānis Ilgavižš, bet otrie palika Agris Kazeļņiks, kurš krucifiksu turēja kopā ar vienu no šova skatītājiem. Arī otrajā vingrinājumā, kurā viens atlēts cēla Baļķi, bet otrs Apolonu (uz statīva uzmontētas riepas ar smagumiem), labākie atkal Grahoļskis un Ilgavižš- 17 paceltas reizes. Viņu rezultātu nepārspēja ne Artis Plivda, kurš startēja kopā ar Mareku Leiti, ne Agris Kazeļņiks, kurš atkal startēja kopā ar vienu no šova skatītājiem, taču šiem pāriem vienāds rezultāts- abi tandēmi smagumus pacēla pa desmit reizēm.

Stafetē, kurā bija jāveļ siena rullis un jānes graudu maisi, atkal labākie izrādījās Grahoļskis un Ilgavižš (34.88 sek.), otrajā vietā palika Kazeļņika īpašais tandēms ar šova skatītāju Jāni, viņu laiks- 37.90 sek., bet trešie palika Artis Plivda un Mareks Leitis (39.71 sek.).

Noslēdzošais vingrinājums bija traktora vilkšana. Šis vingrinājums vislabāk padevās Artim Plivdam un Marekam Leitim (46.84 sek.+55.90 sek.), bet otrie palika Ivars Grahoļskis un Jānis Ilgavižš (56.30 sek.+1.08.00 sek.). Ārpus konkurences šajā vingrinājumā palika tandēms Agris Kazeļņiks un Preiļu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Kovaļevskis, kuru sadarbība bija lieliska un traktors ripoja tik raiti, ka Kovaļevska kungam tika piedāvāts nākt spēkavīru rindās.

Šova organizatori saka lielu Paldies visiem, kas līdzi juta Spēkavīru tandēmiem un arī drosmīgajiem Preiļu skatītājiem, kas piedalījās spēcīgos kunkursos un tika pie gardām balvām no SĀTYS.

Īpašs Paldies Preiļu novada domei par jauko uzņemšanu!

Nākamie Spēkavīru šovi norisināsies 5.jūlijā Elejā, 2.augustā Jaunjelgavā, 9.augustā Aizputē un Bauskā, bet sezonas noslēgums norisināsies 24.augustā Ogrē.

Spēkavīru šovus atbalsta Scania Latvia, Baker Nutrition, Gaļas nams Ādaži, Latvijas gāze un LIEBHERR/Alfis.

Līga Abakuka
Spēkavīru šovu organizētāja
Mob. tel.: 29692099
e-pasts: liga.abakuka@inbox.lv