Latgales dāmu pops joprojām – mūžīgais skaistums

Mūzikas grupai „Latgales dāmu pops” noslēdzies radošais atvaļinājums, un tiklīdz klusais laiks jeb gavēnis būs beidzies, viņas atsāks aktīvi koncertēt, aizvadītajā sestdienā intervijā raidījumam „Pi myusim Latgolā” atklāja kolorītās grupas dalībniece Anita Gavare.

12. aprīlī radio “Ef-Ei” un “Divu krastu radio” izskanējušajā raidījumā „Pi myusim Latgolā” A.Gavare gan atzina, ka jaunas dziesmas koncertprogrammā neesot, tomēr tajā ir iekļautas 10 dziesmas no iepriekšējiem albumiem, kuras, kā saka pati mūziķe, ir bijušas atstātas pabērna lomā, un tagad tām tiek dota svaiga elpa.

„Kā teicis viens krievu mākslinieks, lai jaunās dziesmas raksta tie, kuru vecās dziesmas ir visi aizmirsuši. Mūsu vecās dziesmas visi dzied, un mūs nelaiž no skatuves līdz neesam tās visas nodziedājušas,” uz jautājumu par iespējām viņu faniem dzirdēt jaunas dziesmas atbild A.Gavare.

“Latgales dāmu pops” savulaik bija viens no Latgales mūzikas celmlaužiem. Mūziķe intervijā radio raidījumam gan atzīstas, ka šī loma neesot bijusi nemaz tik viegla. „Tāpēc jau mums bija tik daudz palīgu. Un visi bija vīrieši,” smaidot nosaka A.Gavare. Vienlaikus šo posmu, kad grupa tikko sāka koncertēt pa Latgali, viņa atceras kā ļoti interesantu un jautru. Un, kā pati saka, toreiz nemaz nedomāja, ka tas turpināsies tik ilgstošā lidojumā.

Nu jau grupai iznākuši četri albumi, pirmais no kuriem tālajā 1996. gadā. Toreiz īpašu popularitāti guva dziesma “Varakļoni 5 –5”, kurai šogad pilngadības svētki – 18 gadi. Vienlaikus pašas Latgales dāmas nav zaudējušas ne kripatiņu no sava grupas izveides sākumā nodefinētā tēla un ir koptas, skaistas un temperamentīgas latgalietes! „Latgales dāmu pops joprojām ir mūžīgais skaistums!” raidījumā pārliecinoši atzīst A.Gavare.

Pilnu interviju ar Anitu Gavari latgaliešu valodā var noklausīties 12.aprīļa raidījuma “Pi myusim Latgolā” ietvaros, sekojot zemāk norādītajai saitei: www.lakuga.lv/2014/04/13/pi-myusim-latgola-11-04-2014-i-12-04-2014/

Informācijai:
Raidījumi “Pi myusim Latgolā” skan radio “Ef-Ei” (FM 91,4 Rēzekne) un “Divu krastu radio” (FM 96,9 Jēkabpils, FM 90,1 Daugavpils):

  • ceturtdien 17:30 (atkārt.piektdien 10:30, 19:30, sestdien 11:00) – kultūras aktualitātes;
  • piektdien 18:30 (atkārt.sestdien 13:00) – nedēļas aktualitātes;
  • sestdien 16:00 (atkārt.svētdien 16:00) – nedēļas intervija.

Raidījumu iespējams noklausīties arī internetvietnēs latgale.lv, lakuga.lv, lietiskalatgale.lv.
Radio raidījumu ciklu “Pi myusim Latgolā” veido producentu grupa “Lietišķā Latgale”.
Raidījumu cikls top Nacionālās Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes rīkotā konkursa “Par raidījumu veidošanu 2014. gadā Latgales reģionālajos un vietējos plašsaziņas līdzekļos, kas raida radio programmas” ietvaros.

Informāciju sagatavoja:
Producentu grupa “Lietišķā Latgale”

Kontaktinformācija:
Renāte Lazdiņa
Tālr.: 26672107
E-pasts: lietiskalatgale@inbox.lv
www.draugiem.lv/pimyusimlatgola/
www.facebook.com/LietiskaLatgale