Daugavpils Baltkrievu kultūras centrs piedāvā jaunu ekskursiju programmu skolēniem “Baltkrievu nams”

Daugavpils pašvaldības iestāde „Baltkrievu kultūras centrs” (BKC) ir izstrādājusi un piedāvā jaunu ekskursiju skolēniem „Baltkrievu nams”.

Programmā ietilpst īss stāsts par Baltkrievu kultūras centru Daugavpilī, kura uzdevums ir baltkrievu kultūras saglabāšana, attīstība un popularizēšana, etnogrāfiskās ekspozīcijas „Belorusskaja hatka” (Белорусская хатка) un izstādes „Slavenie baltkrievi” apskatīšana. Ekskursijas laikā iekļauti arī dažādi atraktīvi elementi: baltkrievu tautas tērpu demonstrēšana, baltkrievu tautas dziesmu dziedāšana klavieru vai akordeona muzikālais pavadījums, baltkrievu tautas pasaku stāstīšana baltkrievu valodā, mīklu minēšana baltkrievu valodā, kā arī baltkrievu tautas rotaļas „Spilventiņš” spēlēšana. Bez tam ekskursijas laikā ir iespēja iemācīties baltkrievu polku, fotografēties un atstāt ierakstus Atsauksmju un novēlējumu grāmatā”.

Ekskursijas mērķauditorija ir 7-18 gadus veci bērni. Dalībnieku skaits – viena klase. Ilgums – 40 minūtes. Nodarbību vada Baltkrievu kultūras centra štata darbinieki, kuriem ir augstākā pedagoģiskā un muzikālā izglītība.

Daugavpils pašvaldības iestāde „Baltkrievu kultūras centrs” ir izveidota 1999.gadā, un viens no tās darbības virzieniem ir baltkrievu tautas tradīciju, folkloras un valodas saglabāšana Latvijā. BKC darbojas vokālais ansamblis “Kupaļinka” un jauniešu vokālais ansamblis.

Adrese:
Daugavpils Kultūras pils, Smilšu iela 92, Daugavpils
3.stāvs, kab.Nr. 305-306

Sīkāka informācija par ekskursijas programmu: www.visitdaugavpils.lv