21.marta „Eksporta rītā” pieredzē dalīsies vadošie Daugavpils eksportētāji

„Latvijas iekšējais tirgus ir mikroskopisks, tādēļ gan nelieliem, gan lieliem uzņēmumiem, kuri strādā pašmāju patērētājam, ir jādomā par eksporta tirgu apgūšanu,” atzīmē Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, aicinot uz „Eksporta rītu”, kurā uzzināt par visbagātāko eksporta pieredzi uzkrājušajiem uzņēmumiem, un to, ko no tiem varam mācīties.

Daugavpils „Eksporta rītā” savā pieredzē dalīsies BM Industrial un AS Ditton pārstāvji Jevgeņijs Žigisovs un Georgijs Sorokins.

Diskusijā būs iespējams izzināt BM Industrial pieredzi NVS un Eiropas valstu tirgū – to, kāda ir sakaru un kontaktu loma eksporta attīstībā, kādas ir NVS valstu tirgus īpatnības un risku pārvalde. Savukārt AS Ditton stāstīs par uzņēmuma eksporta ģeogrāfiju, problēmām, ar kurām nācies saskarties, eksportējot uz NVS un ES valstīm.

SIA “BM Industrial” (iepriekš pazīstams kā Belmast) ir AS “Dauer Holding” meitas uzņēmums un viens no lielākiem metāla produkcijas ražotājiem Daugavpilī. Kompānija eksportē aptuveni 80 % no apgrozījuma ne tikai uz NVS, bet arī uz dažādām Eiropas valstīm.

AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” ir lielākais pievadķēžu ražotājs Baltijas valstīs. Uzņēmuma darbības vēsture sniedzas līdz 1949.gadam un patlaban tam ir vairākas pārstāvniecības Krievijā, kā arī Baltkrievijā un Ukrainā.

Eksporta Rīta Daugavpilī sākums 21.martā plkst. 11:00; diskusija notiks krievu valodā. Tās norises vieta – Daugavpils novada dome (Rīgas iela 2, 8.kab., Daugavpils). LTRK biedriem, GateawayBaltic un DNB Bankas klientiem (juridiskām personām), kā arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem dalība bez maksas; citiem interesentiem – 10 € + PVN. Reģistrēties dalībai pasākumā varat, rakstot daugavpils@chamber.lv

Programma (455.43 KB)

Katrs diskusiju cikla Eksporta Rīts tiek veltīts kādai konkrētai tēmai – aktualitātēm eksporta tirgu apguvē, problēmu risināšanai, vai orientēts uz specifiskas nozares eksporta potenciāla analīzi. Katrā no Eksporta Rītiem ir iespēja tikties 20 – 25 Latvijas uzņēmumiem, kas savā starpā dalās pieredzē, diskutē par sev aktuāliem jautājumiem, smeļas idejas un iedvesmu ikdienas darbu organizācijai. Kā Eksporta Rīta viesis katrā no diskusijām tiek uzaicināts Latvijas uzņēmums, kas pasākuma ievaddaļā dalās savā pieredzē.

Jau ziņots, ka LTRK sadarbībā ar eksporta konsultāciju uzņēmumu GatewayBaltic 2009.gada septembrī aizsāka diskusiju ciklu par eksportu Eksporta Rīti, lai veicinātu Latvijas uzņēmumu eksportspēju un rosinātu lielāku daļu Latvijas uzņēmumu izvērtēt eksporta uzsākšanas iespējas. Kopš 2011.gada Eksporta Rītu cikls norit sadarbībā ar DNB Banku.

Papildu informācijai:
Sabiedrisko attiecību dienests

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera
T. + 371 67830825
M.: + 371 26469946
LTRK_info@chamber.lv
www.chamber.lv