Rēzeknes novada pašvaldība izsludina konkursu par finansējuma piešķiršanu bērnu un jauniešu individuālajām un kolektīvu iniciatīvām 2014. gadā

Lai atbalstītu Rēzeknes novada bērnu un jauniešu individuālo un kolektīvu piedalīšanos nozīmīgākajos konkursos un festivālos gan Latvijas, gan arī starptautiskā mērogā, Rēzeknes novada pašvaldības Izglītības pārvalde jau vairākus gadus rīko konkursu par finansējuma piešķiršanu bērnu un jauniešu individuālajām un kolektīvu iniciatīvām kādā no interešu izglītības jomām: dejas, mūzika, folklora, vizuālā māksla, teātra māksla, tehniskā jaunrade vai vides izglītība. Lai saņemtu atbalstu, līdz 16.maijam uz e-pastu Guntars.Skudra@saskarsme.lv, pa pastu vai personīgi Rēzeknes novada pašvaldības Izglītības pārvaldē (Rēzekne, Atbrīvošanas aleja 95, LV-4601, 3.kabinets) jāiesniedz pieteikums, pasākuma apraksts un budžeta tāme. Projekta ietvaros iespējams segt transporta izmaksas, dalības maksu, vīzu noformēšanu vai naktsmītņu izmaksas.


Rēzeknes novada pašvaldības kopējais budžets iniciatīvu atbalstam 2014.gadā ir 5200 EUR. Pieejamā budžeta ietvaros tiks atbalstīti vairāki projekti. Jāatzīmē, ka iepriekšējos gados, pateicoties iniciatīvu projektu konkursa atbalstam, daudziem Rēzeknes novada kolektīviem bijusi iespēja parādīt savu talantu ārpus Rēzeknes novada robežām: Ilzeskalna Draugu koris piedalījās koru konkursā Prāgā (Čehija), Gaigalavas tautas deju kolektīvam bija iespēja doties kruīza braucienā uz Stokholmu un uzstāties uz prāmja, Kaunatas folkloras kopas „Rāznaviņa” piedalījās Līvu folkloras festivālā Igaunijā, kā arī vairāki jaunie dziedātāji piedalījās dažādās mūzikas nometnēs Latvijā un Šveicē.

Pieteikuma veidlapas pieejamas Rēzeknes novada pašvaldības mājas lapā www.rezeknesnovads.lv.