Pasaules Tūrisma Karaliene sveicinās Latgales stenda apmeklētājus izstādē Balttour 2014

No 7. līdz 9. februārim izstāžu centrā Ķīpsalā norisināsies 21. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus Balttour 2014, kurā savu tūrismu piedāvājumu prezentēs arī Latgales reģions.

Pateicoties Latgales Plānošanas reģiona un Latgales Reģiona attīstības aģentūras mērķtiecīgam darbam, kā arī Latgales pašvaldību atbalstam, reģiona stendā tiks ietverts plašs tūrisma piedāvājums, kas pieejams Latgalē – naktsmītnes, apskates objekti, aktīvā tūrisma iespējas u.c.. Tiks prezentēti arī jaunie, bet jau popularitāti Latvijā un ārpus valsts robežām iemantojušie tūrisma produkti – Latgales vēstniecība „GORS” Rēzeknē un Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs.

Latgales stenda apmeklētājus izstādes laikā sveicinās arī Miss Tourism Queen International 2013 uzvarētāja Alise Miškovska no Daugavpils.

Starptautiskajā tūrisma gadatirgū Balttour 2014 Latgales reģions piedalīsies, liekot uzsvaru uz kulinārā mantojuma tēmu, tāpēc īpaši patīkami pārsteigumi gaida gardēžus, kuriem tiks piedāvāti tradicionālie ēdieni un dzērieni no dažādiem Latgales novadiem. Katram izstādes apmeklētājam būs iespēja nogaršot Vijas Kudiņas (Aglonas maizes muzejs) cepto maizi, z/s „Kurmīši” (Krāslavas novads) zāļu tējas, kūpinātās zivis no z/s „Rūķīši” (Rugāju novads), Irēna Koleda (Preiļu novads) piedāvās izstādes apmeklētājiem aveņu un upeņu vīnu, mājas marmelādi, sulas un ievārījumu, tāpat izstādes apmeklētājiem būs iespēja nogaršot Latgales sieru, speķi un citus gardumus.

Izstādes laikā tiks prezentēts jaunais informatīvais materiāls – tūrisma ceļvedis „Latgale Vieno!”

Sirsnīgi aicinām apmeklēt Latgales stendu (C4/D1, C6/D3) izstādē Balttour 2014, un esiet vienmēr laipni gaidīti Latgalē!

Latgales reģiona dalība starptautiskajā tūrisma gadatirgū Balttour 2014 šogad notiek divu pārrobežu projektu ietvaros – projekta „Tour de Latgale and Pskov” ELRI-129, kas tiek īstenots Igaunijas, Latvijas un Krievijas pārrobežu sadarbības programmas Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta 2007 – 2013. gadam ietvaros un projekta „Kulināro pakalpojumu uzlabošana Latgales un Vitebskas reģionos, pamatojoties uz kulinārā mantojuma koncepciju” (BELLA CUISINE) (LLB-2-266), kas tiek īstenots Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros, tāpēc savu tūrisma piedāvājumu vienotā stendā kopā ar Latgales reģionu popularizēs sadarbības partneri no Vitebskas apgabala (Baltkrievija) un Pleskavas apgabala (Krievija).