Sanktpēterburgā veiksmīgi aizritējis 2. Latgales Kultūras festivāls

Aizvadītajā nedēļas nogalē no 7. jūnija līdz 9. jūnijam Sanktpēterburgā notika Latgales Kultūras festivāls, kas tika organizēts jau otro gadu, pateicoties veiksmīgai Latgales Reģiona attīstības aģentūras un Latgales plānošanas reģiona sadarbībai ar Latvijas Republikas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā un Kirova centrālo atpūtas un kultūras parku.

7. jūnija vakarā svinīgs pasākums notika Latvijas Republikas ģenerālajā konsulātā Sanktpēterburgā. Ar Latgales kultūru tika iepazīstināti ap 250 uzaicinātie viesi – tūroperatori, masu mediji, diplomātiskā korpusa pārstāvji, Sanktpēterburgas pilsētas administrācijas pārstāvji.

8. un 9. jūnijā Latgales Kultūras festivāls jau otro gadu notika uz Jelagina salas, Kirova vārdā nosauktajā centrālajā kultūras un atpūtas parkā. Sanktpēterburgas iedzīvotāji izrādīja lielu interesi par Latgales senajiem amatiem, piedalījās mūsu amatnieku radošajās darbnīcās, ar prieku garšoja sarūpētos gardumus no Latgales un piedalījās dančos un rotaļās. Par to, lai pēc iespējas labāk iepazīstinātu festivāla apmeklētājus ar Latgales kultūras mantojumu, rūpējās vairāk nekā 50 festivāla dalībnieki – kalēji, podnieki, pinēji, kokgriezēji, audējas, maizes cepēji, kā arī folkloras kolektīva „Sovvaļnīki” no Dagdas novada Andrupenes un postfolkloras grupas „Rikši” no Rēzeknes dalībnieki.

„Sanktpēterburgā ir liela interese par Latgales tūrisma potenciālu,”atzīmē Latgales Reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs. „Ar katru gadu Krievijas tūristu skaits Latgalē manāmi pieaug, daļēji tas ir pateicoties vairāku gadu mērķtiecīgam darbam – ikgadējām starptautiskām tūrisma izstādēm Sanktpēterburgā un Maskavā, Latgales Kultūras festivālam, mārketinga kampaņām Sanktpēterburgā, žurnālistu un tūroperatoru vizītēm Latgalē!”



Papildus informācija:
Edgars Kluss
+371 26541180
edgars.kluss@latgale.lv