Priesteris Eduards Voroņeckis – Kultūras mantojuma Gada balvas laureāts

Kultūras mantojuma Gada balva ir vienīgais valsts apbalvojums kultūras mantojuma nozarē, ko rīko biedrība «ICOMOS Latvija» un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālam atbalstam.


Pieteikumus par ieguldījumu Latvijas kultūras mantojuma saglabāšanā laikā no 2011.-2012.gadam Kultūras mantojuma Gada balvai izvērtēja profesionāla žūrija un piešķīra apbalvojumu piecās nominācijās: par kultūras mantojuma izpēti, kultūras mantojuma popularizēšanu, kultūras mantojuma restaurāciju, labākajam kultūras pieminekļa saimniekam un Lielo Gada balvu mantojumā.

Nominācijā «Labākais saimnieks» žūrija vienojās piešķirt balvu diviem labākajiem saimniekiem – priesteriem Andrim Vasiļevskim un Eduardam Voroņecikim.
Priesteris Eduards Voroņeckis, sākot kalpošanu Krāslavas Sv. Ludvika katoļu baznīcā 2006. gadā, uzņēmās atbildību ne tikai par lielu un tradīcijām bagātu draudzi, bet arī par tās dievnamu, kas pazīstams kā izcils arhitektūras piemineklis.

Apbalvojums ietver simbolisku marmora ķieģeli un naudas prēmiju, ko laureāti saņems 2013.gada 7.jūnijā jaunatklātajā koka ēku renovācijas centrā «Koka Rīga» Grīziņkalnā.

www.apollo.lv/zinas/izsludinati-kulturas-mantojuma-gada-balvas-laureati/570560