Latgales koncertzāle “Gors” ir apliecinājums šī reģiona kultūras potenciālam

Rēzeknē atklātais Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālais centrs un tā radošās izpausmes ir apliecinājums reģiona kultūras potenciālam, kas spēj savienot tradicionālo un mūsdienīgo, ir pārliecināts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.


„Šīs būves nozīme ir ne tikai funkcionāla, bet arī emocionāla, jo ceļ Latgales iedzīvotāju, īpaši kultūras cilvēku pašapziņu un stiprina piederību reģionam,” pauž ministrs.

Ņemot vērā šī projekta vērienu un komplekso pieeju, Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra un tam pieguļošās infrastruktūras būvniecība notika vienlaikus divu Eiropas reģionālās attīstības fonda projekta ietvaros.

Tie ir VARAM projekti „Gājēju ielas un Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra izbūve Rēzeknes mazattīstītajās teritorijās” un Kultūras projekta “Austrumlatvijas reģionālais daudzfunkcionālais centrs Rēzeknē” ietvaros.

Šo abu projektu kopējās izmaksas ir vairāk nekā 14 miljoni latu, no kuriem daļa piesaistīta rīcības plāna „Iespēju Latgale” ietvaros.

Rēzekne ir pirmā pilsēta Latvijā, kur pēc Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas no pašiem pamatiem ir uzcelts jauns daudzfunkcionāls kultūras centrs, ar 1000 skatītāju vietām, mūsdienīgu un kvalitatīvu tehnisko aprīkojumu,.

„Tik apjomīgas ieceres īstenošana ir iedrošinājums visām Latgales pašvaldībām apzināties savas iespējas sadarbībā ar citiem novadiem uzņemties un īstenot vērienīgus projektus, kuru nozīme pārsniedz vienas pašvaldības un reģiona robežas un ir būtiski visas valsts kontekstā,” piebilst Edmunds Sprūdžs.

Maija Pētermane
ministra preses sekretāre
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Tālrunis: + 371 28622335
E-pasts: maija.petermane@varam.gov.lv