Aicinām izteikt savu viedokli par 2014.-2020.gada ES fondu plānošanas perioda darbības programmu!

Finanšu ministrija kā ES Kohēzijas politikas fondu vadošā iestāde Latvijā ir nodevusi sabiedriskajai apspriešanai 2014.-2020.gada plānošanas perioda plānošanas dokumentu projektu pirmās versijas (Partnerības līgums Eiropas struktūrfondu un investīciju fondu 2014.- 2020.gada plānošanas periodam un Darbības programma ,,Izaugsme un nodarbinātība’’).

Latgales plānošanas reģions aicina ikvienu, kam rūp Latgales nākotne un attīstība, izvērtēt sagatavotos dokumentus un sniegt priekšlikumus darbības programmas pilnveidošanai un visu mūsu kopīgo interešu iekļaušanu šajā dokumentā. Ir pagājis laiks kopš mūsu kopīgās darbošanās Latgales stratēģijas 2030 un Latgales programmas 2017 izstrādes un apspriešanas laikā. Mums kopā ir izdevies! Par to liecina Valda Dombrovska vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību 96.uzdevumā noteiktais – risināt ilglaicīgo negatīvo ekonomisko, sociālo un demogrāfisko tendenču kopumu Latgales reģionā un ieviest īpašu vidēja termiņa attīstības instrumentu saskaņā ar apstiprināto Latgales reģiona attīstības stratēģiju un programmu, nodrošinot ekonomikas attīstību un investīciju piesaisti, un izstrādātais Rīcības plāns Latgales reģiona izaugsmei 2012.–2013.gadā „Iespēju Latgale” (apstiprināts Ministru kabinetā 2012.gada 27.jūnijā, www.likumi.lv/doc.php?id=249821). Plāns paredz pasākumus uzņēmējdarbības veicināšanai ar koncentrāciju uz reģiona ekonomiskās sistēmas efektivitātes uzlabošanu, kam savukārt vajadzētu pozitīvi ietekmēt reģiona ekonomisko izaugsmi un iedzīvotāju vidējos ienākumus.

Uzskatām, ka pie tā nedrīkst apstāties un visiem kopā jādomā, kā turpināt Rīcības plāna ietvaros uzsāktās aktivitātes arī pēc 2013.gada, ES fondu 2014.-2020.gada plānošanas periodā.

Aicinām iepazīties, izvērtēt nākamā ES fondu plānošanas perioda pamatnostādnes un izteikt priekšlikumus, lai Latgales plānošanas reģions varētu formulēt un iesniegt LR Finanšu ministrijai kopīgu viedokli.

Komentārus gaidīsim līdz 25.maijam e-pastā pasts@latgale.lv !

Partnerības līgums Eiropas struktūrfondu un investīciju fondu 2014.- 2020.gada plānošanas periodam

Partnerības līgums un Darbības programma ,,Izaugsme un nodarbinātība’’