Latgaliešiem sava „sēta”!

30.aprīlī Daugavpilī kafejnīcā „SĀTA” notika biedrības „Latgolys Studentu centrs” (LgSC) biroja atklāšana, kas pulcēja Latgales jauniešus, LgSC draugus un atbalstītājus. No šīs dienas birojs ir atvērts visiem interesentiem katru dienu no 10.00 līdz 18.00, kā arī citos laikos, kad notiks pasākumi vai tematiskie vakari.


Biedrība ir izveidojusi savu biroju mājīgās telpās, blakus latgaliešu kafejnīcai – veikalam „Sāta”. Tādā veidā, vienam otru papildinot, ir izveidota latgaliska vieta pašā Daugavpils centrā, kur var nobaudīt tradicionālos latgaliešu ēdienus un uzzināt noderīgu informāciju par Latgali, iegādāties suvenīrus, latgaliešu grāmatas un mūzikas diskus.

Biedrības astoņu gadu darbības laikā ir izveidoti četri biroji: Rēzeknē, Rīgā, Jelgavā un Daugavpilī. Šajos birojos satiekas studenti, kopīgi veido dažādus pasākumus, raksta projektus, runā latgaliski. Biedrība rīko dažādas Latgales kultūru un valodu popularizējošas aktivitātes: latgaliešu rakstu valodas apmācības, literārus un muzikālus pasākumus, piemēram, „Latgalīts latgalīšam draugs” un „Taiseits Latgolā”, biedrība izdod latgaliešu grāmatas.

Biedrība „Latgolys Studentu centrs” un veikals-kafejnīca „Sāta”, aicina interesentus nākt ciemos uz Vienības ielu 17, Daugavpilī (pretī Daugavpils teātrim).

Vairāk informācijas: 26326155, Agnese, e-pasts: daugovpils@lgsc.lv
LgSC māsjalapa: www.lgsc.lv, latgaliešu ziņu portās: www.lakuga.lv