Studentu dziesmu un deju svētki “Gaudeamus” notiks Daugavpilī!

Daugavpils Universitāte un Daugavpils pilsētas dome ir saņēmušas oficiālu vēstuli no Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), kurā norādīts, ka par 17. Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētku “Gaudeamus” norises vietu 2014. gada 27. – 29. jūnijā ir izvēlēta Daugavpils pilsēta.

No 2012. gada 3. decembra līdz 2013. gada 15. janvārim IZM izveidota darba grupa, kuras sastāvā bija IZM, Valsts izglītības satura centra, Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Kultūras akadēmijas pārstāvji, kuriem ir ilggadīga Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētku “Gaudeamus” organizēšanas pieredze, iepazinās ar iespējām svētku rīkošanai četrās Latvijas pilsētās: Jelgavā, Liepājā, Rēzeknē un Daugavpilī.
Izvērtējot visu pilsētu piedāvājumus darba grupa nolēma, ka atbilstošākā svētku rīkošanas vieta ir Daugavpils pilsēta.
Kā norādīts vēstulē: “Daugavpilij ir liela pieredze un tradīcijas lielu valsts mēroga un starptautisko festivālu un pasākumu rīkošanā, plaša infrastruktūra, labs tehniskais nodrošinājums un ērts sabiedriskais transporta tīkls. Tā ir vienīgā pilsēta ārpus Rīgas ar lielu brīvdabas estrādi – Stropu estrādi, kurā vienkopus var piedalīties visi svētku dalībnieki un viesi. Pilsētā un Daugavpils Universitātē strādā pieredzējuši, iniciatīvas bagāti režisori, koru, orķestru virsdiriģenti un tautas deju kolektīvu virsvadītāji. Svētku dalībniekiem un viesiem Daugavpils piedāvā plašu kultūrvēsturisko objektu apskates iespējas un īpašu tūrisma maršrutu izstrādi, iepazīstinot gan Latvijas, gan Lietuvas un Igaunijas studentus un augstskolu pārstāvjus ar Latgali, tās tradīcijām, latgaliešu valodu un daudznacionālo kultūru.”

Vēstulē IZM izsaka pateicību Daugavpils Universitātei un Daugavpils pilsētas domei par izrādīto ieinteresētību svētku rīkošanā.

Jau tuvākajā laikā Svētku Rīcības komiteja un Mākslinieciskā padome aicinās uz tikšanos visus augstskolu pārstāvjus, lai apspriestu turpmāko sadarbību “Gaudeamus” svētku organizēšanā.

Papildus informācija:
Jānis Kudiņš
DU mārketinga direktors
t.: 26142333
e-pasts: janis.kudins@du.lv