Ekonomiskās aktivitātes veicināšanai reģionā darbu sāks Latgales uzņēmējdarbības centrs

Ar diskusiju par uzņēmējdarbības attīstības iespējām reģionā un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunds Sprūdžs tikšanos ar Latgales pašvaldību vadītājiem, piektdien Daugavpilī atklās Latgales uzņēmējdarbības centru.

“Centrs iecerēts kā vienas pieturas aģentūra uzņēmēju atbalstam, un tas veidos vienotu konsultāciju tīklu, lai nodrošinātu atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai,” stāsta E.Sprūdžs un piemetina, ka tādējādi ir īstenota Latgales rīcības plānā iekļautā ideja par pārnozaru atbalsta institūcijas izveidi Latgalē.

LUC pamatprincipi ir mobilitāte un sadarbība, un, balstoties uz tiem, iecerēts veidot teritoriālo tīklu Latgales reģionā ar birojiem Daugavpilī, Balvos un Rēzeknē, nodrošinot speciālistu pieejamību vienu reizi nedēļā katrā pašvaldībā.

Tas ļaus izmantot jau esošo institūciju tīklu un nodrošinās pakalpojumus ar pievienoto vērtību.

Plānots, ka LUC organizēs kopīgus motivācijas pasākumus un attīstīs sadarbību ar partneriem, piemēram, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, Latvijas Lauku konsultāciju centru un citiem.

LUC atklāšanas diskusija notiks plkst. 13 Daugavpils universitātē un tajā piedalīsies vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes pārstāvji, uzņēmēji un studenti. Pasākumā piedalīsies arī Valsts reģionālās attīstības aģentūras, Latvijas Lauku konsultāciju centra, Latvijas Investīciju attīstības aģentūras, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvija Darba devēju konfederācijas pārstāvji.

Diskusijas tiešraidi varēs vērot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas mājas lapā internetā www.varam.gov.lv/.

Maija Pētermane
ministra preses sekretāre
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Tālrunis: + 371 28622335
E-pasts: maija.petermane@varam.gov.lv