Latgaliešu kultūras ziņu portāls lakuga.lv turpina darbu

Latgalieši ar vien ir izcēlušies ar jaunām un radošām idejām, parādot, ka nekas nestāv uz vietas un ir gatavi iet līdzi un varbūt pat reizēm apsteigt savu laikmetu. Viena no pārdrošākajām idejām ir bijusi latgaliski rakstošais kultūras portāls „Latgalīšu Kulturys Gazeta” jeb www.lakuga.lv, kurš šobrīd ir kļuvi jau par vienu no latgaliešu kultūras vērtībām un joprojām ir pasaulē vienīgais latgaliski rakstošais interneta medijs. Portālā vienuviet ir pieejama jaunākā informācija par Latgales un latgaliešu tradicionālās un laikmetīgās kultūras aktualitātēm, izsmeļoši un profesionāļu veidoti raksti par reģiona vēsturi, kultūru un nozīmīgām personām. Tāpat tā ir vieta, kur jaunajiem un jau pieredzes bagātajiem latgaliešu literātiem, ir iespēja lasītājus iepazīstināt ar savu daiļradi. Bieži vien portāla lasītāji ir pirmie, kas uzzina par aktualitātēm latgaliešu mūzikā. Portāls ir kļuvis par sava veida latgaliešu pulcēšanās vietu internetā.

Projektu „Latgalīšu Kulturys Gazeta” jau kopš 2007. gada realizē biedrība „Latgolys Studentu centrs” un šobrīd tas darbojas ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu. Jau divus gadus pēc kārtas www.lakuga.lv ir saņēmusi latgaliešu kultūras gada balvu „Boņuks” kā labākais latgaliešu kultūras masu medijs.

Portālam ar savu darbību ir izdevies latgaliešos veicināt piederības sajūtu reģionam un stiprināt nacionālo identitāti, sekmēt sabiedrības izpratni par Latgales kultūras specifiku un tās vietu Latvijas mūsdienu kultūras telpā.

Aicinām arī pašus latgaliešus iesaistīties portāla satura veidošanā un iesūtīt informāciju par savas puses latgaliskajiem pasākumiem, vērtējumus par kultūras aktualitātēm, rakstus par reģiona vēsturi, kultūru un cilvēkiem, rakstot uz epastu info@lakuga.lv. Tāpat gaidām arī jauno latgaliešu literātu dzejoļus un stāstus, mūziķu jaunākos skaņdarbus.

Portāla jaunumiem var sekot līdzi arī sociālajos tīkos – facebook.com/LaKuGa.lv un twitter.com/LaKuGa.

Informāciju sagatavoja
Vineta Vilcāne
Portāla „Latgalīšu Kulturys Gazeta” redaktore
T. 26149207
info@lakuga.lv
www.lakuga.lv