“Asotes” angāra vietā top vieglatlētikas manēža. Būvēs arī Līvānu autoostu.

Šī metāla konstrukciju ēka – angārs, kas atrodas skolas teritorijā, būvēta 20.gadsimta 70.-tajos gados kā ražošanas ēka, kurā bija šūšanas cehs, tagad tā tiks rekonstruēta par mūsdienīgu sporta zāli vieglatlētikas nodarbībām ar ģērbtuvēm, dušas telpām un inventāra noliktavas telpām.

Būvdarbi jau ir uzsākti un tie notiek Līvānu novada domes projekta „Līvānu novada pašvaldības ēku rekonstrukcija un energoefektivitātes paaugstināšana – 2.kārta” ietvaros. Projekta realizācijas laiks ir 13 mēneši – no 2012.gada decembra līdz 2013.gada decembrim.

Šī paša projekta ietvaros šogad nepievilcīgās autoostas teritorijas vietā Līvānos tiks uzbūvēta ērta un droša apkurināma autoostas uzgaidāmā zāle, kas būs nodrošināta ar videonovērošanu, un cilvēkiem vairs nebūs jāsalst uz ielas, vējainā nojumē gaidot autobusu. Papildus tiks sakārtots arī autoostas laukums, ierīkoti soliņi un ielas apgsaismojuma laternas un apstādījumi. Turpinās darboties arī sabiedriskā tualete.

75% no abu objektu būvniecības izmaksām sedz Eiropas reģionālās attīstības fonds, 3% – Latvijas valsts, 22% Līvānu novada pašvaldība.

Projekts tiks realizēts ERAF Darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” prioritātes 3.6. „Policentriska attīstība” 3.6.1.1. aktivitātes „Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai” ietvaros.