Bērzgales netradicionālo deju grupa „Šiks” atzīmē 5 gadu jubileju

26.janvārī Bērzgales kultūras namā notika netradicionālo deju grupas „Šiks” piecu darbības gadu jubilejas pasākums, kurā skatītāji tika iepriecināti ar „Šika” dejotāju sagatavotajiem priekšnesumiem, kā arī Mežvidu, Strūžānu, Gaigalavas, Viļānu, Degumnieku un Bērzaunes vieskolektīvu lustīgajiem sveicieniem.


2008. gada janvārī Bērzgales dāmas sanāca kopā un sāka ielocīt kājas sarežģītajos dejas soļos. Jau pirmajā koncertā tika nodejots varen šiki – skatītājus, īpaši vīriešus, vienaldzīgus neatstāja dāmu raidītie šiko acu skatieni un šiki vijīgo augumu grācija – tā arī radās nosaukums „Šiks” un kolektīva moto: „„Šika” dejotājām šiks dejas solis”.

Pa šiem 5 gadiem dejots ne tikai Bērzgalē, bet pabūts arī tuvākā un tālākā apkaimē, kā arī iemantoti daudzi deju draugi. Kolektīva sirds un dvēsele ir šikā, vienmēr aktīvā, atraktīvā, stingrā, prasīgā, neatlaidīgā vadītāja Anita Turlaja.

26.janvāra jubilejas koncertā deju grupa skatītāju vērtējumam sniedza piecos gados paveikto programmā „Lidojums sapnī”, kurā raitiem soļiem tika izdejots baltās dūjas sapnis. Sapņa lidojums vada dejotājas un arī skatītājus caur jaunības, mīlestības trauksmainajiem ceļiem, caur teiksmas meklējumiem Ziemassvētku griežos. Nākamajā lidojumā tika izdejots bērnības ziedošais puķu lauks, kurš pāriet karstajās vasaras naktīs ar alkām pēc brīnuma… Lidojums sapnī pārņēma ikvienu, kurš nav aizmirsis sapņot un brīnīties.

Deju grupas „Šiks” dejotājas pateicas par atbalstu Rēzeknes novada pašvaldībai un Bērzgales pagasta pārvaldei.

Daila Ekimāne,
Bērzgales kultūras nama vadītāja