Miķelis Bukšs aizceļojis uz Balviem

Izstāde „Latgolys dvēselis tulkam Mikeļam Bukšam 100” ir aizceļojusi uz Balviem un līdz 2013.gada 31.janvārim apskatāma Balvu novada muzejā (Brīvības ielā 46, Balvos).
Izstāde veidota sadarbojoties Balvu Centrālajai bibliotēkai, Latvijas Nacionālajai bibliotēkai un Latgales Kultūrvēstures muzejam, tās ceļojums ir plānots garš, ar daudzām pieturvietām visā Latvijā.


Izstāde savu ceļojumu uzsāka Rēzeknē augustā, tad bija skatāma Rīgā, beidzot tā nonākusi pie projekta vadītājiem Balvos. Izstādes idejas autore, visu projektā iesaistīto pušu „savedēja” un organizatore ir Balvu Centrālās bibliotēkas direktore Ruta Cibule, kura Miķeļa Bukša personības izpētē ieguldījusi ļoti lielu darbu, bet galvenais viņa to dara ar aizrautību un sirds mīlestību.

Izstādē skatāmas Miķeļa Bukša vēstules, fotogrāfijas un grāmatas, viņa līdzgaitnieku – Alberta Pleiša, Konstantīna Poča, Vladislava Lōča – atmiņas par M.Bukša dzīvi un darbību, izstādi papildina videomateriāli par M.Bukša dzīvesbiedres Janīnas Bukšas pēdējo viesošanos Latvijā 20.gs. 90.g.

Miķelis Bukšs (1912-1977) – literatūrzinātnieks, kultūras vēstures pētnieks un sabiedriskais darbinieks, būdams trimdā Zviedrijā, izdeva grāmatas latgaliešu valodā, saglabājot un sekmējot valodas attīstību.

Izstāde ceļos arī uz Baltinavu, Viļaku un citiem Latvijas novadiem.
Projektu atbalsta VKKF Latgales kultūras projektu programma.

Informāciju sagatavoja
Maija Upeniece,
Latgales Kultūrvēstures muzeja
sabiedrisko jautājumu un reklāmas speciāliste

Adrese: Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē, LV-4601
Tālrunis 64622464, e-pasts: muzejs@rezekne.lv
Seko jaunumiem: www.rezekne.lv, www.draugiem.lv/lkm, www.facebook.com/Rezekne.Muzejs