Karjeras nedēļā apmeklē tieši Rēzeknes Augstskolu

Laika posmā no 26. līdz 30.novembrim 5 Latvijas pilsētās un novados (Valmieras, Rēzeknes, Daugavpils, Liepājas un Ventspils) pirmo reizi noritēs Karjeras nedēļa – pasākums, kuru rīko Valsts izglītības attīstības aģentūra sadarbībā ar izglītības pārvaldēm, skolām un vietējiem uzņēmumiem. Šīs nedēļas ietvaros Rēzeknes Augstskolas (RA) durvis būs atvērtas skolu jauniešiem, lai iepazītu, uzzinātu, pārliecinātos un savām acīm redzētu studiju vidi augstskolā.


RA studenti un mācībspēki gādās par to, lai nedēļas garumā piedāvātu visdažādākās aktivitātes, kurās atklātu atsevišķu profesiju darba specifiku, kā arī palīdzētu skolēniem izvēlēties savu nākotnes ceļu. Programma veidota tā, lai noderīgu informāciju tajā atrastu sociālo, humanitāro, inženierzinātņu jomas piekritēji. Ar pilnu nedēļas plānojumu var iepazīties RA mājas lapā www.ru.lv.

Tiem, kuri Karjeras nedēļas laikā apmeklēs tieši RA, būs lieliska iespēja ne vien uzzināt par tām specialitātēm, kuras piedāvā RA, bet arī piedalīties konkursos, erudīcijas spēlē un pat preses konferencē. Interaktīvā un uz sadarbību vērstā gaisotnē varēs izpausties ikvienam kā skolēnam, studentam, tā pedagogam un izglītojamo vecākiem.

Zīmīgi, ka RA tiek īstenota profesionālā maģistra studiju programma „Karjeras konsultants” (programmas direktors Gunārs Strods), tā ir salīdzinoši jauna programma, bet tās absolventi jau strādā gan izglītības iestādēs, gan Nodarbinātības valsts aģentūrā un privātajās praksēs.

Uzziņai:

Rēzeknes Augstskola šobrīd ir septītā lielākā valsts dibinātā augstskola, kurā studē vairāk nekā 2000 studenti 39 pilna un nepilna laika studiju programmās. 19 augstskolas darbības gados sagatavoti vairāk nekā 8 tūkstoši absolventu. Rēzeknes Augstskolā darbojas 4 fakultātes: Ekonomikas un vadības, Inženieru, Izglītības un dizaina un Humanitāro un juridisko zinātņu, un 2 institūti: Reģionālistikas zinātniskais institūts un Personības socializācijas pētījumu institūts. Studijas tiek nodrošinātas visos līmeņos – pamatstudijas, maģistra un doktora. Rēzeknes Augstskolas diplomu pielikumiem ir piešķirta Eiropas Komisijas atzinības zīme.