Anekdošu stāstnieku konkurss ,,Kaķu joki” Pušā

„Blondīne kārto eksāmenu autoskolā. Inspektors: Lūdzu pastāstiet, kā darbojas motors! –Drīkst saviem vārdiem? –Lūdzu! –R-r-r-r-r-r-r-r!!” – šis un citi joki Mārtiņdienā smīdināja anekdošu stāstnieku konkursa „Kaķu joki” dalībniekus un skatītājus Pušas pagastā.


Joku stāstīšanā sacentās Marija Runtovska, Alberts Nipers, Dainis Vasiļevskis, Artūrs Zujs, Valdis Zujs un Ainārs Rutkovskis. Pasākumu vadīja 2 ,,kaķu meitenes” Sanita Zunda un Kristiana Siliņa. Viņas dalībniekiem piedāvāja izlozēt savu pārinieku un uzstāšanās kārtas numuru. Pēc jautro anekdošu noklausīšanās skatītāji varēja balsot, paceļot attiecīgas krāsas zvaigzni. Ar smieklu šaltīm un lielāko zvaigznīšu skaitu par uzvarētāju tika pasludināts Artūrs Zujs.

Pasākuma sākumā un noslēgumā publiku „iesildīja” Andris Beitāns no Andrupenes. Jāteic, ka anekdošu plašais klāsts un pasniegšanas prasme viņam ir lieliska. Pasākumu bagātināja arī Rutas Mikas vadītā līnijdeju grupa Pirmais solis” un Dagdas folkloras kopas Olūteņi” dalīnieces Inta Viļuma un Rita Pauliņa, kuras uzstājās ar jestriem dzīves ainiņu inscenējumiem.

Joki, jokošanās, smiekli, nepiespiesta un jauka atmosfēra valdīja pasākumā. Paldies anekdošu stāstnieku konkursa ,,Kaķu joki” dalībniekiem un viesiem, pašmāju līnijdeju kolektīvam, jaukajām pasākuma vadītājām Sanitai un Kristianai, kā arī Antoņinai Lopsai par noskaņojuma radīšanu un attiecīgu zāles noformējumu.

Silvija Pīgožne,
Pušas tautas nama vadītāja