Neko par Jums bez Jums

Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija SUSTENTO aicina visas Latgales NVO, kas ikdienā saskaras ar invaliditātes radītajām problēmām, atsaukties un satikties ar mums š.g. 29.novembrī Daugavpilī un 30.novembrī – Rēzeknē.


Ierobežotās iespējas invaliditātes dēļ būt līdzvērtīgam sabiedrībā vislabāk ir zināmas gan pašam cilvēkam ar invaliditāti, gan viņa tuviniekiem un draugiem.

Ir mainījušās valdības, atstājot mantotos likumus ar skaidrojošajiem noteikumiem invaliditātes jomā, ir papildinājies to NVO loks, kuras apvieno cilvēkus ar invaliditāti vai pacientus ar draudošu invaliditāti visā Latvijā, bet problēmas aizvien ir palikušas. Tikai vienojoties, sabiedriskās organizācijas ir sašūpojušas iesīkstējušo sabiedrisko domu par invaliditātes izraisītajām īpašajām vajadzībām – pierādot, ka tās ir risināmas, neliedzot cilvēkam dzīvot pilnvērtīgi, nevis, nosaucot viņu par invalīdu, uzskatot to par žēlojamu nabadziņu vai otrādi – sabiedrību apdraudošu personu.

Lai pārrunātu iemeslus:
 kāpēc ir izveidojusies un pastāv katra biedrība, kura risina invaliditātes radītās speciālās vai arī ierobežotās vajadzības,
 kāpēc ir vai nav viegli tām atrast vienai otru un
 kā veicas ar mums izšķirīgu valsts vai pašvaldību lēmumu sapratni, ietekmi un to izpildi,
LCĪVSO SUSTENTO dosies uz Latgali, tad Vidzemi, Zemgali un Kurzemi, lai visbeidzot jau nākamā gada pavasarī kopā ar Latvijas reģionus pārstāvošajām nevalstiskajām organizācijām invaliditātes politikā gan mācītos, gan ietekmētu un uzlabotu situāciju valstī kopumā.

Šo tikšanās un turpmākais mērķis ir saliedēties, lai patiesi mēs un par mums zinātu, ka esam blakus: gan reālajā laikā, gan ģeogrāfiskajā telpā, gan vienoti elektroniskās saziņas tīklā.

29. un 30. novembra pasākumu norises vieta vēl tiek saskaņota ar Daugavpils un Rēzeknes domēm.

Jums, NVO pārstāvim vai invaliditātes lietās ieinteresētajam, ir iespēja vēl pieteikties uz semināriem līdz 21.novembrim, rakstot uz sustento@sustento.lv vai zvanot 67802545 – Laimdotai Svikliņai.