Latvijas čempionu titulu futbolā izcīna Daugavpils Daugava

Savu pirmo Latvijas čempionu titulu vēsturē svētdien izcīnīja Daugavpils klubs Daugava, kas priekšpēdējās, 35.kārtas spēlē svētdien ar rezultātu 3:1 (2:0) pieveica Gulbeni.


Šajā mačā jau līdz 25.minūtei Stenlijs Ibe ar diviem precīziem sitieniem bija panācis 2:0 Daugavas labā. Vārtu guvumos rezultatīvas piespēles bija Danielam Olā un Edgaram Jermolajevam.

Otrā puslaika sākumā Artūrs Karašausks ar tālsitienu samazināja gulbeniešu deficītu, tomēr 55.minūtē pēc centrējuma Gulbenes futbolists Ivans Gluško ieraidīja bumbu savos vārtos.
Kaut cīņas izskaņā Gulbenes futbolisti izmisīgi centās samazināt vārtu starpību, gūt kaut otros vārtus viņiem tā arī neizdevās. Vienīgos bīstamos momentus viņi izveidoja ar tālsitieniem.
Kā ziņots, šim mačam bija paredzēts notikt Gulbenē, tomēr laukuma neapmierinošā stāvokļa dēļ tas pārcelts uz Rīgu.
Līdz ar to, neskatoties uz pārējo spēļu rezultātiem, Daugava garantējusi triumfu čempionāta kopvērtējumā.

Kopš 1992.gada Latvijas čempionu titulu 14 reizes izcīnījuši Skonto futbolisti, četras reizes tas padevies Ventspils vienībai, bet divreiz valsts čempionu godā celti Liepājas metalurga futbolisti.
Šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru. Vājākajai komandai pēc sezonas virslīgas čempionāts būs jāatstāj. Šo vietu ieņems pirmās līgas vienība Ilūkste.

Diena