Aicinām piedalīties!

Aicinām apmeklēt akcijas “Apceļo seno Atzeles novadu” noslēguma pasākumu un Leģendu nakti Balvu muižā 27. oktobrī!


Uzņēmēji un tūrisma objektu saimnieki! Izmantojiet šo iespēju iepazīties un satikties ar tūrisma objektu, uzņēmumu saimniekiem un amatniekiem, kas pārstāv gan Balvu, Viļakas, Baltinavas un Rugāju novadus, gan arī Gulbenes, Alūksnes un Apes novadus, lai neformālā gaisotnē iepazīstinātu ar savu piedāvājumu un aktivitātēm, gan veidotu turpmāku sadarbību.
Novada iedzīvotāji un viesi! Ikvienam pasākuma apmeklētājam tā būs laba iespēja piedalīties radošajās darbnīcās un iegūt jaunu pieredzi, kā arī uzzināt par interesantām vietām Ziemeļlatgalē, kurp doties kādā no saviem turpmākajiem atpūtas un izziņas braucieniem!
No plkst. 18 līdz 21 Radošās darbnīcas (ieeja bez maksas).
Plkst. 21 Balle Balvu muižā (ieeja 1 Ls).

Atzele pirmo reizi rakstiskos avotos minēta 1111.gadā Novgorodas hronikā. Gaujienā bija Atzeles pils, bet šo nosaukumu lietoja arī lielākās teritorijas apzīmēšanai, tā bijusi latgaļu valsts Latvijas un Krievijas teritorijās. Dažādos laikos tās robežas mainījās, ietverot Alūksnes, Balvu, Gulbenes apkārtni un pat Abrenes teritoriju. Alūksnes, Apes, Gulbenes un Balvu novadu Tūrisma informācijas centri jau otro gadu rīkoja ceļojumu akciju „Apceļo seno Atzeles novadu”, kas ļauj iepazīt to Latvijas malu, kuru pirms 900 gadiem sauca par Atzeli…
Leģendu nakts ir jauna tradīcija, ko aizsāk Latvijas Piļu un muižu asociācija. Lai iepazītu Latvijas vēsturi, arhitektūru, notikumus un citas vērtības, kas glabātas simtiem gadu, 27.oktobrī durvis vērs pilis un muižas dažādos Latvijas novados un aicinās ieklausīties un iejusties nostāstos, atklāt noslēpumus. Vairāk informācijas par Leģendu nakti www.pilis.lv.

Uz tikšanos!

Balvu novada muzejs, Tūrisma informācijas centrs
Brīvības iela 46, Balvi
64522597, 29272948
turisms@balvi.lv