Latgalē 5 dienas viesosies Sanktpēterburgas tūrisma nozares speciālisti un masu mediju pārstāvji


Latgales plānošanas reģions sadarbībā ar Latvijas Republikas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā no šī gada 10. līdz 14. septembrim organizē Sanktpēterburgas tūrisma nozares speciālistu un masu mediju pārstāvju iepazīšanas braucienu Latgales reģionā.


Iepazīšanas brauciena mērķis ir iepazīstināt tā dalībniekus ar tūrisma iespējām Latgales reģionā. Brauciena laikā paredzēts apmeklēt un iepazīties ar Latgales reģiona dabas objektiem, viesu mājām un atpūtas kompleksiem, amatnieku darbnīcām, muzejiem, kā arī populārākajiem tūrisma objektiem. Tiks organizētas ekskursijas ar populārāko tūrisma objektu apmeklējumu Ludzā, Rēzeknē, Aglonā, Preiļos, Krāslavā un Daugavpilī. Šajā braucienā ir plānota 30 Sanktpēterburgas tūrisma nozares speciālistu un masu mediju pārstāvju dalība.

Latgales plānošanas reģions sakarā ar Sanktpēterburgas tūrisma biznesa pārstāvju vizīti organizē oficiālu pieņemšanu, kas notiks 2012.gada 13.septembrī plkst. 20.00 viesnīcā Park Hotel Latgola (restorānā PLAZA) un kurā piedalīsies Sanktpēterburgas tūrisma nozares speciālisti un masu mediju pārstāvji, Krievijas Federācijas ģenerālkonsulāta Daugavpilī pārstāvji, Latvijas Republikas ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā vicekonsuls, Latgales plānošanas reģiona un Latgales reģiona attīstības aģentūras pārstāvji, kā arī žurnālisti. Pasākuma laikā Sanktpēterburgas pārstāvji dalīsies iespaidos par braucienu.
Sanktpēterburgas tūrisma tirgus ir izvēlēts par prioritāti Latgales tūrisma nozares attīstībai. Vairāku gadu garumā Latgales reģions veic mārketinga pasākumus Krievijas kultūras galvaspilsētā, par to liecina arī arvien pieaugošais Krievijas un tieši Sanktpēterburgas tūristu skaits Latgalē.

Sanktpēterburgas tūrisma nozares speciālistu un masu mediju pārstāvju iepazīšanas brauciens Latgales reģionā tika organizēts Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas projekta Nr. LLB-1-098 “Tūrisma attīstības veicināšana Latgales-Utenas-Vitebskas pārrobežu reģionos” (BELLA DVINA 2) ietvaros. Projekta kopējais budžets ir 1 789 387 EUR. No šīs summas 90% – 1 610 448,30 EUR (1 131 887,40 LVL) ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas atbalsts.