Gatavošanos ES fondu apgūšanai 2014. – 2020.gadā uzraudzīs īpaša komiteja

Lai nodrošinātu savlaicīgu gatavošanos Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.-2020.gada plānošanas periodam, Finanšu ministrija (FM) izveidos pagaidu uzraudzības komiteju, otrdien nolēma valdība.


FM norāda, ka komiteja izstrādās partnerības līgumus, darbības programmas un citu dokumentus. Šajā procesā ir nepieciešama daudzu iestāžu un organizāciju iesaiste un partnerības principa nodrošināšana, tāpēc, lai nodrošinātu 2014. – 2020.gada plānošanas perioda plānošanas dokumentu sagatavošanas uzraudzību ir nepieciešams izveidot ES fondu pagaidu uzraudzības komiteju.

Šāda komiteja tika izveidota, arī gatavojoties 2007.-2013.gada plānošanas periodam, kas nodrošināja iesaistītajām pusēm kopīgu forumu plānošanas dokumentu izstrādes uzraudzībai.

FM uzsver, ka komitejas izveide nav saistīta ar lēmuma pieņemšanu par ES fondu ieviešanas sistēmu 2014. – 2020. gada plānošanas periodā, jo tās pamatuzdevums būs konstruktīvā veidā iesaistīt plašu iesaistīto pušu loku plānošanas dokumentu sagatavošanā. Komitejas sanāksmes plānotas vismaz divas reizes gadā un komitejas sekretariāta funkcijas nodrošina Finanšu ministrija, kuras pārstāvis būs arī komitejas priekšsēdētājs.

Komiteja uzraudzīs ES fondu 2014. – 2020. gada plānošanas perioda plānošanas dokumentu, t.i. partnerības līguma un darbības programmas un citas dokumentācijas sagatavošanu, kā arī saskaņos tos pirms virzīšanas apstiprināšanai Ministru kabinetā. Tās uzdevumi būs saskaņot noteiktos starpposma mērķus un to sasniedzamās vērtības, saskaņot finansējuma sadalījumu starp darbības programmas pasākumiem, kā arī saskaņot citu ES fondu ieviešanas dokumentāciju 2014. – 2020.gada plānošanas periodam.

Delfi.lv