Uzsākta klostera ēkas 1.kārtas rekonstrukcija

Viļakas novada dome turpina īstenot Igaunijas – Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmā atbalstīto projektu “Kultūras un radošo industriju centru attīstību Räpinā, Viļakā and Pečoros” (“Development of the centres for culture and creative industries in Rāpina, Vilaka and Pechory”). 2012.gada martā Viļakas novada dome noslēdza līgumu par klostera ēkas 1.kārtas rekonstrukciju ar SIA “Ozolmājas” par kopējo summu 250534,34 Euro jeb 176076,54 Ls (t.sk. PVN likme).


2012.gada 27.jūnijā notika darba grupas sanāksme, lai izvērtētu SIA “Ozolmājas” paveiktos rekonstrukcijas darbus. Ir uzsākta ēkas pamatu stiprināšana, norit ēkas siju stiprināšana un nomaiņa. Saskaņā ar tehnisko projektu ir notikusi nevajadzīgo palīgkonstrukciju, palīgsienu nojaukšana klostera ēkā un būvgružu izvešana.
Viļakas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Alberts Draviņš, izpildirektore Zigrīda Vancāne, būvuzraugs Vilhelms Pužulis, būvinspektors Antons Pužulis, SIA “Ozolmājas” būvdarbu vadītājs Aivars Rutmanis saskaņoja nepieciešamās izmaiņas būvdarbos ar tehniskā projekta izstrādātājiem SIA “Belss”. Darba grupa vienojās, ka tā kā iepirkuma rezultātā ir radies finansējuma ietaupījums, tad būs iespējams projektā paredzēt finansējumu ēkas pieslēgšanai Viļakas pilsētas centrālajam ūdensvadam un kanalizācijai. Darba grupa secināja, ka rekonstrukcijas darbi norit veiksmīgi.
Projektu 90 % apmērā finansē Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instruments (European Neighbourhood and Partnership Instrument (ENPI)), 10 % apmērā līdzfinansē projekta partneri.

Kontaktpersonas:
Par projektu Viļakā: projekta koordinatore Vineta Zeltkalne, tālr. 64507216, e-pasts: vineta.zeltkalne@vilaka.lv
Par projektu kopumā: projekta vadītāja Signe Somelar – Erikson, tālr: +372 53431027, e-pasts: signe.somelar@gmail.com