Šogad, 19. maijā Līvānu pussalā, pie Aktīvā tūrisma centra un Latgales mākslas un amatniecības centrā norisināsies Vislatvijas Muzeju nakts 2012

Kā ik gadu maijā, visā Latvijā norisināsies nozīmīgākais muzeju nozares pasākums „Muzeju nakts”, kad savas durvis plaši ver daudzi Latvijas muzeji un citas kultūrvēsturiskas iestādes.
Šogad „Muzeju nakts” Latvijā norisināsies jau astoto reizi, taču Latgales mākslas un amatniecības centrs saviem apmeklētājiem durvis ver tikai otro gadu pēc kārtas, šogad ar Vislatvijas „Muzeju nakts” devīzi: zilā krāsa – jūra.


“Jūra ir vērtība, ar ko lepojamies. Latvijai liktenis dāvājis jūras krastu 490 kilometru garumā. Jūra ir mūsu ādere, kas gadsimtiem ilgi tautu barojusi, smagā darbā rūdījusi un pašcieņā audzinājusi. Krišjāņa Valdemāra dibinātajās jūrskolās mācījās ne tikai pirmie jūras, bet arī savas zemes saimnieki. Jūra ir daudz devusi, bet daudz arī ņēmusi…. Lai arī Latvijā nav īpaši jūrai veltīta muzeja, neskaitāmas vēstures liecības un mākslas darbi attēlo vienu no mūsu Latvijas dārgumiem – jūru,” tā par 2012.gada “Muzeja nakts” tematiku mājas lapā www.muzeju-nakts.lv raksta tā organizatori. Savukārt Latgale, kurai nav tiešās pieejas Baltijas jūrai var lepoties ar savu jūru Rāznas ezeru un daudziem citiem brīnumskaistiem Latgales ezeriem var piebilst tie, kas dzīvo un pārstāv Latgali.

Muzeju nakts ietvaros pie Aktīvā atpūtas centra būs iespēja iznomāt kanoe laivas, velosipēdus kā arī nūjošanas inventāru, savukārt Latgales mākslas un amatniecības centrs saviem apmeklētājiem bezmaksas ir sagatavojis plašu programmu, kur katrā no iestādes telpām tiks piedāvāta atšķirīga aktivitāte. Apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties apceļošanas akcijā „Zalta rūku ceļš Latgolā”, apskatīt Ūdens galeriju, apskatīt Latgales mākslinieku gleznu izstādi „Latgales jūra”, kopīgi gleznot jūru, minēt krustvārdu mīklas, skatīties dokumentālās filmas un piedalīties vēl daudzās citās tik pat radoši naksnīgās aktivitātēs.

Pasākuma ietvaros Latgales mākslas un amatniecības centrs 19. maijā maina savu darba laiku. Centrs būs atvērts no vakara plkst. 17:00 līdz pat pusnaktij – plkst. 24:00.

Kontaktinformācija:
Tālr.: 653 81855
Mob. tālr.: 28603333
E-pasts: lmac@livani.lv

Inita Paegle
(LMAC kultūras tūrisma organizatore)