Kultūras ministre viesojas Balvos

20.aprīlī Balvu pilsētā vizītē ieradās Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme – Grende. Ministre tikās ar Balvu novada pašvaldības vadību un Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāju Ivetu Tiltiņu, iepazinās ar Balvu novada kultūras iestādēm – Balvu Mākslas skolu, Balvu Centrālo bibliotēku, Balvu Mūzikas skolu, Balvu Novada muzeju un Balvu Kultūras un atpūtas centru.


Balvu Kultūras un atpūtas centrā visiem interesentiem bija iespēja tikties ar Kultūras ministri un uzdot sev interesējošos jautājumus.
Tiekoties ar Balvu novada pašvaldības vadību, tika pārrunāti jautājumi par latgaliešu valodas nozīmi kultūrā Balvu novadā un Latgalē kopumā, par vērienīgākajiem pasākumiem, to saglabāšanu un attīstīšanu, kultūras ietekmi uz uzņēmējdarbību, tūristu piesaisti un citiem jautājumiem.
Ž. Jaunzeme – Grende un Domes vadība diskutēja arī par to, ko skolēniem māca skolās. Kultūras ministre pauda viedokli, ka, neskatoties uz atšķirībām lauku un pilsētu skolās, katram bērnam būtu jāizglītojas kultūrā un jāredz kāda obligāta teātra izrāde, opera vai balets – jāveido tā saucamā „Kultūras soma”, jo kultūra veido identitāti.
Viesošanās laikā kultūras iestādēs, Kultūras ministre iepazinās ar iestāžu darbību, apskatīja, kādās telpās notiek nodarbības, apmācības un atpūta. Ar iestāžu vadītājiem īsi pārrunāja svarīgākos jautājumus, uzklausīja to problēmas.
Savukārt tikšanās laikā ar iedzīvotājiem ministrei tika uzdoti dažādi jautājumi. Bet pēc atbilžu sniegšanas Kultūras ministre izteica atzinību visiem kultūras darbiniekiem, iestāžu vadītājiem un darbiniekiem par to, ka šajos krīzes apstākļos tie spēj taupīgi un joprojām radoši strādāt, saglabājot augstu pasākumu un pakalpojumu kvalitāti. Tikšanās noslēgumā Balvu novada pašvaldības izpilddirektore I. Kaļva pateicās Kultūras ministrei par vizīti un novēlēja, lai šī viesošanās Balvu novadā nebūtu pēdējā.

Informāciju apkopoja Lauma Raciborska,
Balvu novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64522830
www.balvi.lv