Rēzeknes īsziņas

Par SIA „Olimpiskais centrs Rēzekne” pamatkapitāla palielināšanu

Kārtējā Rēzeknes pilsētas domes sēdē deputāti ir pieņēmuši lēmumu veikt naudas ieguldījumu 50 000 latu apmērā sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Olimpiskais centrs Rēzeknē” pamatkapitāla palielināšanai, pamatojoties uz likumu „Par pašvaldībām” un likumu „Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām”.
SIA „Olimpiskais centrs Rēzekne” valdes loceklis Nikolajs Krilovs skaidro: „Šogad ir plānots uzsākt darbus pie stadiona veidošanas un speciāla pārklājuma klāšanas. Mums jāveic arī dažādi maksājumi, piemēram, nomas maksa par zemesgabalu Stacijas ielā 32 un zemes nodoklis.”

Par finansiālo atbalstu Rēzeknes Tautas teātrim

Rēzeknes pilsētas domes deputāti izskatīja Rēzeknes pilsētas režisores Māras Zaļaiskalns lūgumu par finansiālo atbalstu teātra braucienam uz Starptautisko Melnās jūras reģiona teātra festivālu Trabzonā (Turcijā), un pieņēma lēmumu piešķirt finansējumu 1251 latu apmērā.
Rēzeknes Tautas teātris ir viens no pazīstamākajiem amatierteātru kolektīviem Latvijā. Speciālisti no dažādām valstīm ir atzinuši un augsti novērtējuši Rēzeknes kolektīvu, par to liecina virkne visdažādāko apbalvojumu. Rēzekne ir kļuvusi atpazīstama teātra mīļotāju vidū, pateicoties festivālam „Soli pa solim”, ko organizē Tautas teātris. Kolektīvi no dažādām pasaules malām brauc uz Rēzekni, lai piedalītos festivālā, tādējādi popularizējot Rēzeknes pilsētas tēlu ārzemju tūristu un investoru acīs.
Šogad Rēzeknes Tautas teātris piedalīsies Melnās jūras reģiona teātra festivālā Trabzonā ar izrādi „Netici blēņām!”.

Par pirmsskolas izglītības iestāžu īslaicīgu slēgšanu

Šogad no 2.jūlija līdz 31.jūlijam tiks īslaicīgi slēgtas sekojošas pirmsskolas izglītības iestādes: Katoļu pirmsskolas izglītības iestāde, PII „Auseklītis”, PII „Vinnijs Pūks”, PII „Rūķītis”.
Sakarā ar šīm īslaicīgajām izmaiņām bērniem no Katoļu pirmsskolas izglītības iestādes būs nodrošinātas vietas PII „Rotaļa”, PII „Auseklītis” audzēkņi apmeklēs PII „Varavīksne”, savukārt bērni ar runas traucējumiem no PII „Rūķītis” būs gaidīti PII „Bitīte”.
Pirmsskolas izglītības iestāžu slēgšana ir saistīta ar audzēkņu skaita samazināšanos vasaras mēnešos.

Par ikgadējā atvaļinājuma piešķiršanu priekšsēdētāja vietniekam

No šī gada 16. līdz 29. aprīlim Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietniekam Andrejam Rešetņikovam ir piešķirta ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma daļa – divas kalendāra nedēļas.

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Olga Petrova 64607616
olga.petrova@rezekne.lv

Rēzeknes pilsētas domes aktualitātes arī portālā www.rezekne.lv