D.Pavļuts apmeklēs vienus no lielākajiem ražotājiem Latgalē – SIA „Belmast” un AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca”

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts trešdien, 11.aprīlī, piedalīsies reģionālajā forumā „Iespēju Latgale”, kā arī apmeklēs divus no reģiona lielākajiem ražotājiem un eksportētājiem – AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” un SIA „Belmast”.


„Neskatoties uz visām krīzes negatīvajām sekām, ir vismaz viena nenoliedzami pozitīva lieta – esam atteikušies no kādreiz populārajām idejām, ka „pirkt un pārdot„ bizness spēs Latvijas ekonomiku attīstīt un nodrošināt iedzīvotāju labklājību. Lai arī caur smagu un sāpīgu pieredzi, esam nonākuši pie likumsakarīga secinājuma, ka tieši ražojošie un eksportējošie uzņēmumi ir Latvijas ekonomikas pamats. Esam atteikušies no „gāzi grīdā un tērēt” pieejas, tā vietā domājot, kā radīt stabilu un ilgtspējīgu izaugsmi, kurai ir arī spēcīgs mugurkauls – inovācijā, augstā darba ražīgumā balstīta ražošana un pakalpojumi. Dialogs un regulāras tikšanās ar uzņēmējiem ir priekšnoteikums, lai valsts no savas puses varētu radīt tādus atbalsta instrumentus, kas biznesa attīstību sekmētu, nevis ar nesamērīgām birokrātiskām procedūrām kavētu un ierobežotu. Darbā pie industriālās politikas mums ļoti svarīgi ir noskaidrot uzņēmēju viedokli, ko padziļināti skaidrosim arī atsevišķos pētījumos,” norāda ekonomikas ministrs D.Pavļuts.
Metālapstrādes uzņēmums SIA „Belmast” ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Daugavpilī gan pēc apgrozījuma, gan arī eksporta apjomiem. Uzņēmums ražo sakaru torņus un mastus, celtniecības nesošās metālkonstrukcijas, kā arī veic dažādus papildpakalpojumus, kas ir saistīti metālapstrādi. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz Igauniju, Lietuvu, Krieviju, Norvēģiju, Somiju u.c.. Saskaņā ar „Lursoft” datiem, 2010.gadā SIA „Belmast” apgrozījums veidoja 6,625 miljonus latu, kas bija par 20% vairāk nekā 2009.gadā. Uzņēmumā nodarbināti teju 200 darbinieki.
AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” ir lielākais pievadķēžu ražotājs Baltijas valstīs, kā arī viens no lielākajiem Latgales reģiona uzņēmumiem pēc apgrozījuma un eksporta apjomiem. AS „Ditton pievadķēžu rūpnīcā” tiek ražots plašs ķēžu klāsts, kas tiek izmantotas automobiļos, motociklos, lauksaimniecības tehnikā, iekrāvējos, velosipēdos, aerokamanās, dažādu veidu ražošanas iekārtu pievados. AS „Ditton pievadķēžu rūpnīcas” apgrozījums 2010.gadā bija 6,837 miljoni latu, kas par 40% pārsniedza 2009.gada rādītāju. Uzņēmumā nodarbināti vairāk nekā 350 cilvēki.

Papildu informācija:
Daiga Grūbe
Ekonomikas ministra preses sekretāre
Mob.tālr.: +371 26588715
Tālr.: +371 67013016
E-pasts: daiga.grube@em.gov.lv
Web: www.em.gov.lv
Seko mums Twitter: @EM_gov_lv, @siltinam