Latgales atpazīstamības veicināšanai Sanktpēterburgā rīkos Latgales dienu

Latvijas ģenerālkonsuls Sanktpēterburgā, Krievijā Aivars Groza otrdien tikās ar Sanktpēterburgas Kirova vārdā nosauktā centrālā kultūras un atpūtas parka direktoru Pāvelu Selezņovu, lai pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas. Sarunu galvenā tēma bija Latgales diena, ko Sanktpēterburgā plānots rīkot 9.jūnijā, lai veicinātu Latgales atpazīstamību un tūristu piesaisti.


Plānots, ka pasākumā piedalīsies Latgales novada etnogrāfiskie dziesmu un deju ansambļi, kā arī amatnieki. Latgalieši iepazīstinātu Sanktpēterburgas iedzīvotājus ar sava novada folkloru, amatniecību, tradīcijām un virtuvi.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī citi kultūras sadarbības jautājumi, tai skaitā iespēja rīkot parkā Latvijas mūziķu koncertus un parka izstāžu zālēs Latvijas mākslinieku izstādes.

Kirova vārdā nosauktais centrālais kultūras un atpūtas parks ir izvietots uz Jelagina salas, kas ir viena no iecienītākajām Sanktpēterburgas iedzīvotāju atpūtas vietām. Uz salas atrodas pils, kura līdz 1917.gadam piederēja cara ģimenei, šeit mūža pēdējos gadus pavadīja Nikolaja II māte Marija Fjodorovna.

Diena.lv

www.diena.lv/latvija/novados/latgales-atpazistamibas-veicinasanai-sanktpeterburga-rikos-latgales-dienu-13940196