Turpinās balsošana par aizvadītā gada labāko lauksaimniecības kooperatīvu

Līdz š.g.2.martam turpinās LLKA organizētā balsošana par aizvadītā gada labāko lauksaimniecības kooperatīvu. Kā liecina pašreizējie balsošanas rezultāti, vislielāko aktivitāti lauksaimnieciskās produkcijas ražotāji ir izrādījuši Vidzemē, kam seko Latgale, Zemgale, Kurzeme un Rīga.


„Cilvēku atsaucība, balsojot par gada labāko kooperatīvu ir necerēti liela, jo ir pietrūkušas pat balsošanas anketas,” pastāstīja Tukuma konsultāciju biroja vadītāja Jana Tramdaha.
„Vidzemes lauksaimnieki patīkami pārsteidz, savu balsi par gada labāko kooperatīvu nododot ar elektroniskās balsošanas starpniecību,” informē Cēsu konsultāciju biroja vadītājs Valters Dambe.
„Tā kā balsošana par labāko lauksaimniecības kooperatīvu notiek jau otro gadu, cilvēku atsaucība dalībai balsošanā ir palielinājusies, ko veicināja arī plašā informācija vietējos saziņas līdzekļos,” secina Rēzeknes un Ludzas konsultāciju biroja vadītāja Inta Nagle.
Savukārt Pierīgas konsultāciju biroja vadītāja Kristīne Ragaine informēja, ka lauksaimnieki, iespējams, sasparosies balsošanas termiņa beigās īsi pirms 2.marta.
Jau informējām, ka laika posmā no š.g. 1.februāra līdz 2.martam lauksaimnieciskās produkcijas ražotāji aicināti turpināt balsot par, viņuprāt, labākajiem kooperatīviem Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra birojos, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes un Zemnieku saeimas birojos, Zemkopības ministrijā, kā arī Hipotēku bankas filiālēs, tāpat arī mājas lapā balso.llka.lv. Balsošanas rezultātā tiks noskaidroti labākie kooperatīvi šādās nominācijās – „Gada uzticamākais kooperatīvs”, „Gada kooperatīvs izaugsmē”, „Reģiona labākais kooperatīvs”.
Konkursa atbalstītāji ir Hipotēku banka, uzņēmumi „Amazone”, “SilJa”, “CrossChem”, „Agrera”, „Bayer”, „Tallink Latvija”, žurnāls „Saimnieks LV”, žurnāls “Agro Tops”, „Augu aizsardzības serviss” un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs.

Papildus informācija: 29118615 (Linda Bille) vai e-pasts birojs@llka.lv

Sanita Putniņa, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) projektu vadītāja