Latgalē notiks semināri par atbalstu uzņēmējdarbībai un daudzdzīvokļu māju siltināšanai

2011. gada 23. un 24. februārī Latgalē notiks trīs semināri par kvalitatīvu mājokļu renovāciju un šobrīd pieejamo atbalstu komersantiem uzņēmējdarbības sekmēšanai. Vienlaikus šajās dienās Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Gatis Ābele plāno tikties ar Līvānu un Krāslavas novada domju un Daugavpils pilsētas domes vadību, lai pārrunātu aktuālās problēmas Latgales reģionā.


Š.g. 23. februārī plkst. 10.00 Līvānu inženiertehnoloģiju un inovāciju centrā (Līvānos, Domes ielā 3) un plkst. 16.00 Krāslavas novada domē (Krāslavā, Rīgas ielā 51, 17. kabinetā) notiks semināri „Atbalsts mājokļu siltināšanai”. Pasākumu dalībnieki tiks informēti par ES struktūrfondu programmas „Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi” nosacījumiem un aktualitātēm, kā arī par biežāk pieļautajām kļūdām projektu sagatavošanā un ieviešanā.

Š.g. 24. februārī plkst. 10.00 Daugavpils universitātē (Daugavpilī, Parādes ielā 1, 115. auditorijā) notiks seminārs „Atbalsts daudzdzīvokļu māju renovācijai un kvalitatīva ēku renovācija”. Seminārā tiek aicināti piedalīties dzīvokļu īpašnieki, apsaimniekotāji, būvnieki, būvmateriālu ražotāji un tirgotāji, energoauditori un citi renovācijas procesā iesaistītie speciālisti. Pasākumā plānots informēt par atbalsta programmas nosacījumiem daudzdzīvokļu māju renovācijai, par renovācijas procesa organizēšanu un finansējuma piesaisti. Semināra otrajā daļā lektori stāstīs par risinājumiem fasāžu siltināšanā, siltumapgādes sistēmas renovācijā, kā arī par logu izvēli un montāžu daudzdzīvokļu mājās.

Š.g. 24. februārī plkst. 11.00 Daugavpils universitātē (Daugavpilī, Parādes ielā 1, 113. auditorijā) notiks seminārs „Aktuālās atbalsta programmas uzņēmējdarbībā”, kura laikā Latvijas Garantiju aģentūras, Hipotēku un zemes bankas, kā arī Lauku atbalsta dienesta darbinieki informēs par jaunākajām atbalsta programmām uzņēmējiem.

Seminārus organizē Ekonomikas ministrija (EM) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību un Latgales ES struktūrfondu informācijas centru informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” ietvaros.

Evita Urpena
LR Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa
Tālr: 67013193;
E-pasts: evita.urpena@em.gov.lv; prese@em.gov.lv
Web: www.em.gov.lv;
Seko mums Twitter: @EM_gov_lv, @siltinam