Spēkā stājas saistošie noteikumi par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas kārtību Rēzeknē

Rēzeknes pilsētas domes deputāti pieņēmuši saistošos noteikumus Nr.2 „Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas kārtība Rēzeknes pilsētā”. Tie nosaka nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas kārtību Rēzeknē attiecībā uz nodokļa aprēķināšanu vidi degradējošām, sagruvušām vai cilvēku drošību apdraudošām būvēm un par inženierbūvēm – laukumiem, kas tiek izmantoti kā transportlīdzekļu maksas stāvlaukumi.


Tagad ar nekustamā īpašuma nodokli tiks apliktas pilsētas teritorijā esošās inženierbūves – laukumi, kas tiek izmantotas kā transportlīdzekļu maksas stāvlaukumi. Šāda laukuma īpašniekam vai, ja tāda nav, tiesiskajam valdītājam, vai, ja tāda nav, lietotājam ir pienākums līdz šī gada 1.aprīlim ierosināt inženierbūves noteikšanu par nekustamā īpašuma objektu (kadastra objektu un kadastra datus reģistrē, kā arī kadastra datus aktualizē Valsts Zemes dienests). Par transportlīdzekļu maksas stāvlaukumiem, kuriem līdz 2012.gada 1.jūlijam kadastrālā vērtība netiks noteikta un reģistrēta Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā, nodokli aprēķinās, piemērojot likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” 3.panta pirmās daļas 1.punktā minēto likmi – 1,5 procenti no inženierbūvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības.

Savukārt Rēzeknes teritorijā esošu vidi degradējošu, sagruvušu vai cilvēku drošību apdraudošu būvi apliek ar īpašuma nodokļa likmi 3 procentu apmērā no būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības.

Saistošie noteikumi izvietoti pašvaldības mājaslapā www.rezekne.lv.

Nodaļas vadītāja D.Zirniņa

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Diāna Zirniņa 64607616
diana.zirnina@rezekne.lv