Latvijas-Lietuvas Pārrobežu sadarbības programmas projekta ietvaros ir uzlabota sociālā infrastruktūra

30.novembrī noslēdzās kārtējā projekta LLIII-166 “Animalterapijas izmantošana Latvijas-Lietuvas pierobežas pašvaldību sociālās vides stiprināšanai” (Cured By Animals) aktivitāte, tika rekonstruētas kāpnes Alejas ielā 11a.


Projekta ietvaros ir realizēts viens no galvenajiem apakšmērķiem – palielināta bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām un no riska grupām dzīves vides kvalitāte un pieejamība, uzlabojot sociālo infrastruktūru atbilstoši ES vienlīdzības politikai.
Lielu atbalstu sociālo jautājumu risināšanai pašvaldībai dod NVO – jauniešu biedrība „Dagne” un invalīdu brālība „NEMA”. Biedrības sadarbojoties, nodrošina Bērnu un jauniešu centra darbību pašvaldībai piederošās telpās Alejas ielā 11a.
Ēka tika uzbūvēta 1968.gadā. Sākumā iestādē bija bērnudārzās, bet 2005.gadā tika izveidots bērnu un jauniešu centrs. Tagad ēkā atrodas 2 nevalstiskas organizācijas Jauniešu biedrība „Dagne” un invalīdu brālība „NEMA”. Centrā ir istabas, kas domātas bērniem un viņu vecākiem, telpa sportam, datoru un atpūtas telpa.
Ņemot vērā, ka kāpnes pie ieejas bija nolietojušās un tās bija uzbūvētas bez ratiņu uzbrauktuves, tās kļuva par šķērsli iekļūšanai ēkā. Tāpēc projekta ietvaros tika rekonstruētas kāpnes, lai cilvēki ar īpašām vajadzībām un māmiņas ar bērnu ratiem varētu vieglāk iekļūt iestādē.
Projekta infrastruktūras attīstībā ir ieguldīti Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF) un pašvaldības līdzekļi 3993.41 LVL apmērā.

Informāciju sagatavoja: Ligita Nagļa, Dagdas novada pašvaldības Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja p.i.