Cilvēka bērns laika griežos. Boņukam 20!

Piektdien, 9.decembrī plkst. 20:00 Preiļu Kultūras centrā tiks atzīmēta Jāņa Streiča kinofilmas Cilvēka bērns 20. gadskārta. Cilvēka bērns laika griežos būs patiesi latgalisks koncertuzvedums pēc kinofilmas Cilvēka bērns motīviem, akcentējot Latgales cilvēka dzīves ritējumu gada laikā. No ikdienas darba gaitām līdz cilvēku savstarpējām attiecībām, ģimeni un kopīgiem svētku brīžiem.


Cilvēka bērnu pēc 20 gadiem kopīgi izdzīvos filmas režisors Jānis Streičs, galvenais filmas varonis Andrejs Rudzinskis, latgaliešu mūziķi un dejotāji.
Filma Cilvēka bērns pirms 20 gadiem tapusi pēc Jāņa Klīdzēja romāna motīviem un šo gadu laikā folklorizējušies gan filmas teicieni, gan tēli. Ar šo pasākumu tā veidotāji vēlas kopīgi nokļūt Boņuka laikā ar mūsdienu skatījumu uz pasauli. Laiks ir pagājis, bet lielākā vērtība- cilvēks – nav mainījies- joprojām mīl savu zemi, ciena tuvākos un tic labākai nākotnei.
Filma savā laikā ir ieguvusi Latvijas galveno kino balvu Lielais Kristaps, plūkusi laurus Sanremo starptautiskajā festivālā, kur tai tika piešķirts Grand Prix (tā ir pirmā latviešu aktierfilma, kura saņēmusi šādu balvu). Maskavas Kinofestivālā tā ieguva skatītāju simpātiju balvu, filma ir saņēmusi arī Vatikāna prēmiju Beato Angelico per L’Europa un ieguvusi 2. vietu Starptautiskajā Čikāgas bērnu filmu festivālā.
Pasākumu atbalsta: Preiļu Kultūras centrs, Preiļu novada dome, AS SEB bankas Preiļu filiāle, ziedu salons „Astra”, SIA Zolva, SIA „TU Lauki”, SIA „Tēraudi P”, SIA „Pie torņa”, SIA „Resurss Plus”, SIA “Celmeņi ASK”, SIA “Dija-P”, AS “Balta” Preiļu filiāle, biedrība Preiļu NVO centrs.
Līva Liepniece
Latvijas Kultūras koledžas studente
Diplomdarba autore