Zelta kāzu svinības Viļakas novadā

Priekos un bēdās, smieklos un asarās kopā pavadītie 50 gadi ir laiks, kas cilvēkiem plecu pie pleca kopā ejot ikdienas ceļu, sniedz šīm attiecībām tērauda sakausējuma spēku un šie pāri ir pelnījuši novada domes un visas sabiedrības cieņu un pateicību.


Tāpēc Viļakas novada Dzimtsarakstu nodaļa 29.oktobrī organizēja svinīgu pasākumu Viļakas novada pāriem, kuri laulībā nodzīvojuši 50 gadus un šogad svin zelta kāzas.
Uz pasākumu bija ieradušies Aleksandra un Anatolijs Volkovi, Anna un Genādijs Višņevski, Anna un Boļeslavs Logini, , Anele un Ādolfs Slucki, Valērija un Valentīns Borisi, Leontīna un Jānis Spridzāni.
Zelta kāzu ceremonija varēja sākties tāpat kā pirms 50 gadiem. Goda vedēju loma bija uzticēta domes priekšsēdētājam Sergejam Maksimovam ar kundzi Žannu. Skanot Mendelsona kāzu maršam, zālē cits aiz cita ienāca 6 pāri.
„ 50 gadi laulībā … Nodzīvot dzīvi kopā līdz sirmam vecumam un izjust mīlestību, saticību un otra atbalstu pus gadsimta garumā…tas ļauts retajiem, un tas ir nekas cits kā neparasts brīnums un laime,” ar šādiem vārdiem pasākuma vadītāja Vija Gaiduka uzrunāja gaviļniekus.
Ceremonijas laikā katrs pāris parakstījās goda grāmatā, saņēma domes priekšsēdētāja pasniegto Atzinības rakstu par ģimenes tikumisko vērtību uzturēšanu un saglabāšanu, dzīves gudrības un pieredzes nodošanu jaunajām Viļakas novada iedzīvotāju paaudzēm un sakarā ar 50 gadu kopdzīves jubileju un novada domes sarūpēto balvu, kā arī jaunās laulības apliecības ar Latvijas Republikas simboliku.
Pateicības vārdi gaviļniekiem skanēja gan no goda vedējiem, Viļakas Romas katoļu draudzes vikāra Ivara Viguļa, no pasākuma vadītājas, bērniem un mazbērniem.
Katram pārim tika veltīts muzikāls sveiciens, par ko rūpējās Inita Raginska un Inese Babāne, vijoļdarbnīcu apvienotais meiteņu ansamblis no Baltinavas un Viļakas Mūzikas un mākslas skolas.
„Paldies Jums , stiprajām ģimenēm par to, ka atbalstījāt pasākumu, ka mācējāt cauri gadiem saglabāt mīlestību un būt paraugs ne tikai saviem bērniem un bērnu bērniem, bet visai sabiedrībai!” šādus pateicības vārdus teica dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Vija Gaiduka.
Pasākuma turpinājumā , saskandinot šampanieša glāzes, izskanēja sauciens „Rūgts”, tika nobaudīta kāzu torte un dejots valsis gluži tāpat kā neaizmirstamajā dienā pirms 50 gadiem.

Lai aplūkotu fotogaleriju, uzklikšķiniet uz bildes!

Informāciju sagatavoja
Terēzija Babāne
Lietvedības, komunikācijas un informācijas nodaļas vadītāja