Valsts robežsardzes koledžas kinologs ar dienesta suni palīdz meklēšanā

Šī gada 27.oktobrī Salas novada (Salas) Jēkabpils rajona iedzīvotāja Diāna Smilga telefoniski griezās pēc palīdzības Valsts robežsardzes koledžas (VRK) Kinoloģijas dienestā (KD). D.Smilgas 12 gadu vecs dēls 25.oktobra pēcpusdienā pastaigas laikā bija pazaudējis elektronisko insulīna pumpi, un viņa lūdza Rēzeknes kinologus palīdzēt pazuduša priekšmeta meklēšanā.


Insulīna pumpis ir maza peidžera izmēra ierīce, un atrast to bez suņa palīdzības nebija iespējams. Insulīna pumpis ir ļoti vērtīgs instruments, jo nodrošina insulīna padevi slimnieka organismam 24 stundas diennaktī, un tā materiāla vērtība arī ir ļoti augsta – maksā ap 3000 Ls, un bijis iegādāts par labdarības fonda līdzekļiem.
VRK KD Kinoloģijas centra inspektors virsniekvietnieks Guntars Apīnis, saskaņojot ar VRK Kinoloģijas dienesta priekšnieku braucienu, devās uz Jēkabpils rajonu, kur ar savu dienesta suni „Eva” veica apvidus pārmeklēšanu. Aptuveni 20 minūšu laikā pēc aptuveni 500 metru upes krasta pārmeklēšanas dienesta suns ”Eva” uzrādīja meklējamo priekšmetu un tas tika nodots īpašniecei. D.Smilga bija pateicīga VRK kinologam par operatīvo darbu.
Informējot par VRK robežsargu palīdzību civilpersonai, gribas atzīmēt Valsts robežsardzes koledžas KD Kinoloģijas centra kinologu sadarbību ar Valsts policijas pārstāvjiem, ar kuriem robežsargiem ir noslēgtas attiecīgas vienošanās. Šogad VRK KD Kinoloģijas centra kinologi ar saviem dienesta suņiem sniedza policistiem atbalstu meklēšanā ap 20 reizēm.

Informāciju sagatavoja: Žanna Kalvāne,
Valsts robežsardzes koledžas direktora palīdze, tālrunis 64603680, e-pasts zanna.kalvane@rs.gov.lv
FOTO autors: A.Vītols, VRK