Jāņa Streiča gleznu izstāde „…kur basām kājām”

Šī gada 8. oktobrī plkst. 14:00 Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā tiks atklāta Jāņa Streiča gleznu izstāde „…kur basām kājām”. Bērnības atmiņu ainiņas.


Jānā Streiča vārds īpašus komentārus neprasa. Mums šī cilvēka vārds saistās lielākoties ar kinematogrāfiju, kino režiju. Viņa veidotās filmas pazīstamas un iemīļotas ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Taču šoreiz skatītājiem, savu radošo darbību Jānis Streičs piedāvā aplūkot, kā gleznotājs. Izstādes darbi ir tapuši divu gadu laikā, pasteļa tehnikā. Attēlojot tajos mīļās, dzimtās vietas – Latgales ainavas.
„Zinu, daudzi no dzimtās puses mani dēvē par paraugu tam, ko dzīvē var sasniegt ar gribu, apņēmību un stingru raksturu. Tā nav, mani mīļie. Jāatzīstas kā grēksūdzē savai bērnībai. Pārsvarā manī bijusi aizrautība, ticība un pakļaušanās labvēlīgo apstākļu straumei. Esmu tai atdevies, un tā nav mani vīlusi. Protams, daudzreiz vajadzējis pieņemt izšķirošo lēmumu, saņemties un doties turp, kur jāpaļaujas tikai uz paša spēkiem. Esmu to paveicis godam. Taču pārsvarā manī mājoja nevis griba, bet ticība labo dvēseļu straumei, kurā es iekļuvu kopš pirmajiem soļiem un kura mani nesa” teic darbu autors Jānis Streičs.
Tos, kurus ir ieinteresējusi mākslinieka personība, vēlēšanās apskatīt viņa daiļradi un iespējams, uzdot sev interesējošos jautājumus, laipni aicināti šo sestdien, plkst. 14:00 tikties ar Jāni Streiču Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē.
Izstāde būs skatāma no 8. oktobra līdz 5. novembrim.

Kontaktinformācija:
Tālr.: 653 81855
Mob.tālr. : 28603333
E-pasts: lmac@livani.lv

Silva Podniece
( LMAC ekspozīcijas krājuma glabātāja)