Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes sēdē izskatītie jautājumi

Š. g. 28. septembrī Aglonas novada domē notika Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes (LPR AP) sēde. Sēdi vadīja LPR AP priekšsēdētājs Gunārs Upenieks. Darba kārtībā tika iekļauti tādi būtiski jautājumi, kā sabiedriskā transporta organizēšanas funkcija, Valsts policijas pārvalžu centralizācija, Daugavpils teātra darbība, kā arī Investīciju forums Vitebskā.


Latgales plānošanas reģiona sabiedriskā transporta plānošanas nodaļas aktivitātēs: apkopotas, analizētas un koriģētas 2011. gada 8. mēnešu Latgales plānošanas reģiona sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēju atskaites; optimizētas LPR pārvadātāju pašizmaksas. LPR pārstāvji 2011. gada septembrī piedalījās SM rīkotā darba grupā „Par autoostās sniegto pakalpojumu izmaksu samazināšanas darba grupu”. Šobrīd tiek apkopoti priekšlikumi autoostu izmaksu optimizācijai.

Pēc Latgales plānošanas reģiona iniciatīvas uz sēdi tika ielūgts Juris Pastars Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieks, lai informētu par Iekšlietu ministrijas plānotajiem Valsts policijas pārvalžu centralizācijas pasākumiem, kas, galvenokārt, rezultēsies darba vietu samazinājumā, sadārdzinās dokumentu tulkošanu, degvielas izmaksas pieaugs, līdz ar to nav skaidrs pozitīvais pienesums. Drīzāk tiktu veicināta finansu līdzekļu aizplūšana no reģiona.

Sēdes laikā tika izskatīts jautājums par Daugavpils teātra darbību, visi attīstības padomes locekļi izteica vienotu atbalstu teātrim, Latgalē ir jābūt valsts teātrim! Līdz šim teātris ļoti labi veicis savu darbību, iestudētas vairākās izrādes, teātrī iespējams baudīt arī citu valstu un pilsētu mākslu – regulāri tiek organizētas viesizrādes. Izrādes ir gan latviešu, gan krievu valodās. Daugavpils Valsts teātris nodrošina Latgales kultūras saglabāšanos un tās popularizēšanu ne tikai pašiem latgaliešiem, bet arī daudzajiem viesiem.

______________________________________________________

Silto vasaru nomainījis, ne mazāk krāšņais rudens un tas nozīmē, ka ziema vairs nav tālu, sākam jau gatavoties tik ļoti nozīmīgajam notikumam, kā Ziemassvētku organizēšana. Arī šogad tiks turpināta tradīcija – Latvijas kuplo un stipro ģimeņu piedalīšanās Ziemassvētku egles iedegšanas pasākumā Rīgas pilī. Šogad LPR AP nolēma izvirzīt ģimenes no Aglonas, Baltinavas Dagdas un novadiem, kā arī Daugavpils pilsētas.

Ņemot vērā, ka jau vairākus gadus Latgales plānošanas reģions izstrādā un ievieš pārrobežu sadarbības programmas projektus, kā rezultātā izveidojusies sadarbība ar Krieviju un Baltkrieviju, Vitebskas (Baltkrievija) apgabala administrācija ielūdz Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes locekļus, kā arī LPR administrāciju uz starptautisko Investīciju forumu Vitebskā, kas norisināsies no 19. līdz 22. oktobrim.

Ziņojumu sagatavoja:
Latgales Plānošanas Reģions
Rīgas birojs
Rīga, Tirgoņu iela 11, LV – 1050,
Tālrunis 27857529
E-pasts: info@latgale.lv