Daudzdzīvokļu māju renovācijas dienas Latgalē

2011.gadā ievērojami palielinājusies dzīvokļu īpašnieku interese par atbalsta saņemšanu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovācijai – līdz šī gada septembrim ERAF aktivitātes „Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi” ietvaros Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā kopā ir saņemti jau vairāk kā 600 projektu iesniegumi, t.sk. šogad 349 projekti.


Turpinot informatīvo kampaņu par māju renovācijas procesu „DzīvoSiltāk”, šī gada rudenī Ekonomikas ministrija un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar reģionālajiem ES struktūrfondu informācijas centriem un Latvijas Pašvaldību savienību organizēs reģionālās daudzdzīvokļu māju renovācijas dienas visos Latvijas reģionos – Latgalē, Zemgalē, Kurzemē, Vidzemē un Rīgas reģionā.
Reģionālās renovācijas dienas Latgalē ar Latgales plānošanas reģiona Eiropas Savienības struktūrfondu informācijas centra atbalstu notiks laika posmā no 27.-30.septembrim.
Semināri par atbalsta saņemšanas nosacījumiem daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovācijai ERAF aktivitātes „Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi” ietvaros notiks 4 pilsētās – Balvos (27.septembrī plkst.10.00), Kārsavā (27.septembrī plkst.16.00), Rēzeknē (29.septembrī plkst.10.00) un Preiļos (29.septembrī plkst.16.00).
Reģionālās renovācijas dienas Latgalē noslēgsies ar konferenci – kontaktbiržu „Daudzdzīvokļu māju renovācijas pamatnosacījumi un īstenošana”, kas notiks 30.septembrī plkst.10.00 Daugavpils pilsētas domes telpās. Uz konferenci tiek aicināti dzīvokļu īpašnieki un to biedrību pārstāvji, apsaimniekotāji, būvnieki, būvmateriālu ražotāji un tirgotāji, energoauditori un citi renovācijas procesā iesaistītie.
Konferencē plānots informēt par atbalsta programmas nosacījumiem, daudzdzīvokļu māju renovācijas organizāciju, finanšu piesaisti, energoaudita veikšanu, kā arī par logu, siltumapgādes sistēmu un zemapmetuma fasādes tehniskajiem aspektiem. Konferences noslēgumā plānota kontaktbirža, kurā ikvienam interesantam būs iespēja konsultēties ar jebkuru no klātesošajiem speciālistiem.
Detalizētāka informācija par semināru norises vietām un dienas kārtību, kā arī konferences dienas kārtība pieejama Ekonomikas ministrijas mājas lapā internetā.
Kā zināms, ERAF aktivitātes „Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi” mērķis ir paaugstināt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitāti, lai nodrošinātu dzīvojamā fonda ilgtspēju un energoresursu efektīvu izmantošanu. Aktivitātes īstenošanai piešķirtais finansējums ir 47 759 948 lati.
Papildu informācija par aktivitāti ir pieejama Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras mājas lapā un Ekonomikas ministrijas mājas lapā internetā. Jaunumiem par mājokļu renovāciju var sekot arī Twitter – twitter.com/siltinam.

Evita Urpena
LR Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Tālr: 67013193;
E-pasts: Evita.Urpena@em.gov.lv; prese@em.gov.lv
Web: www.em.gov.lv;
Seko mums Twitter: @EM_gov_lv, @siltinam