Apmācības seminārs „Efektīvs enerģijas patēriņš ēkās”

Rīgas Tehniskā universitāte sadarbībā ar Krāslavas novada domi rīko apmācības semināru „Efektīvs enerģijas patēriņš ēkās”. Seminārs norisināsies šī gada 4.oktobrī, Krāslavas novada domes sēžu zālē, Krāslavā, Rīgas ielā 51.


Apmācības semināru vadīs eksperti no Rīgas Tehniskās universitātes – prof.Dagnija Blumberga, Agris Kamenders, Gatis Žogla, Aivars Žandeckis.
Semināra mērķis ir apmācīt Latgales pašvaldības speciālistus, iedzīvotājus un dzīvojamo māju pārvaldniekus. Apmācības semināra ievaddaļā RTU profesore Dagnija Blumberga sniegs ieskatu, kādi pienākumi būtu jāveic energopārvaldniekam un, kāda ir pareiza un efektīva ēkas energovadība. Gatis Žogla, kas ir arī sertificēts energoauditors, sniegs ieskatu, kā veidojas katras ēkas siltumenerģijas patēriņš apkurei un kā to var samazināt. Savukārt, sertificētais energoauditors Agris Kamenders iepazīstinās ar karstā ūdens patēriņu – kā tas veidojas, ko mēs, kā sabiedrības locekļi varam darīt, lai samazinātu ūdens patēriņu, kā arī prezentēs, kā energopārvaldnieks varētu samazināt karstā ūdens patēriņu ēkā. Rīgas Tehniskās universitātes Vides monitoringa laboratorijas vadītājs Aivars Žandeckis semināra dalībniekus iepazīstinās ar elektroenerģijas patēriņa veidošanās procesu, to efektīvu izmantošanu un energopārvaldnieka lomu elektroenerģijas patēriņa energoefektivitātes palielināšanā, kā arī sniegs ieskatu labās prakses piemēros.
Apmācība tiek organizēta projekta „Publiskās enerģijas alternatīvas” (PEA) ietvaros. PEA projekts ir Eiropas Savienības daļēji finansēts projekts un tā galvenais mērķis ir palielināt atjaunojamo energoresursu izmantojamības īpatsvaru Baltijas jūras reģionā, veicinot biznesa, tehnoloģiju un inženierzinātnes attīstību. Projekts tiek īstenots sadarbojoties 21 partnerim no 6 dažādām valstīm (Igaunija, Somija, Vācija, Latvija, Lietuva un Polija).
Lai piedalītos seminārā un saņemtu izdales materiālus, aicinām iepriekš pieteikties, norādot vārdu, uzvārdu, organizāciju, e-pasta adresi, līdz š.g. 27.septembrim ieskaitot, nosūtot e-pastu uz adresi: ieva.lorence@rtu.lv vai pa tālr. 67089923, 22057978 vai aizpildot pieteikuma formu mājas lapā www.videszinatne.lv.

Papildus informācija un konferences programma pieejama mājas lapā www.videszinatne.lv un www.kraslava.lv.
Vairāk informācijas par projektu: www.peaproject.eu.
Projekts tiek līdzfinansēts no Baltijas Jūras reģiona programmas (Baltic Sea Region).