„Vola, cor meum” jeb baroks atkal Rēzeknē

Septembris Rēzeknes kultūras dzīvē jau ir zīmīgs kā baroka mūzikas laiks. Šogad no 5. līdz 11. septembrim ar Rēzeknes pilsētas domes atbalstu jau septīto reizi pilsētā notiks Baroka mūzikas dienas. Šogad festivāla uzmanības centrā ir polifonija, sākot no agrīnā baroka līdz Baham.


Ceturtdien, 8. septembrī, plkst. 18.00 Rēzeknes pilsētas Kultūras nama mazajā zālē kamermūzikas koncertā skanēs J. S. Baha un B. Platti skaņdarbi „Kesselberg Ensemble” (Bāzele, Šveice) izpildījumā. Svētdien, 11. septembrī, plkst. 13.30 pēc dievkalpojuma Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē baroka mūzikas cienītāji aicināti novērtēt viesu no Holandes un Šveices un rēzekniešu sadarbības rezultātā tapušo Carlo Donato Cossoni „Vola, cor meum” programmu. Festivāla ietvaros notiks arī divi izbraukuma koncerti – Varakļānos un Viļānos.

Jau tradicionāli festivāla ietvaros notiks arī lekcijas un meistarklases J.Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolā, kad pieredzējušu senās mūzikas interpretu vadībā Rēzeknes mūziķiem būs iespēja paaugstināt savu profesionalitāti.

Pateicoties festivālam „Baroka mūzikas dienas”, Rēzeknes mūzikas vidusskola ir ieguvusi ļoti vērtīgus nošu izdevumus – V. A. Mocarta „Die Neue Mozart-Ausgabe” 20 sējumus un J. S. Baha „Die Neue Bach-Ausgabe” 140 sējumus (autentiskus pirmavotiem), ko ir dāvinājuši Bāzeles mūziķi.

Saņemt plašāku informāciju un pieteikties meistarklasēm var, rakstot uz e-pastu grudule@hotmail.com (Baroka mūzikas dienu mākslinieciskajai vadītājai Ilzei Grudulei).

Nodaļas vadītāja D.Zirniņa

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Diāna Zirniņa 64607616
diana.zirnina@rezekne.lv