Nāc uz muzeju un mācies dzīvot interesanti, droši un justies labi!

No 1.līdz 3.septembrim Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē, aicinām uz interesantām nodarbībām visu ģimeni – jaunas prasmes varēs apgūt gan bērni, gan vecāki. Aicinām ikvienu – dzīvo interesanti, droši un jūties labi!


Uzsākot jaunu mācību gadu, no 2011. gada 1. līdz 4. septembrim, jau ceturto reizi muzejos norisināsies akcija Mācību nedēļa pieaugušajiem. Akcijas tēma ir Dzīvesstils. Akcijas ietvaros muzejos notiek dažādas pieaugušajiem un ģimenēm domātas aktivitātes – lekcijas, sarunas, radošās darbnīcas.
Projekts tiek īstenots vairākās Eiropas valstīs, un kā jauns un inovatīvs piedāvājums kalpo par daudzpusīgu ierosmes avotu strādājošo vecumgrupas pārstāvjiem.
Iepriekšējos gados akcija ir piesaistījusi daudzus neformālā gaisotnē mācīties gribētājus, kuri muzejam netradicionālā darba laikā piedalās dažādās mācību un brīvā laika pavadīšanai piemērotās aktivitātēs.
Šogad dalību akcijā ir apstiprinājuši 18 muzeji ne tikai Rīgā, bet arī reģionos. Akciju Mācību nedēļa pieaugušajiem koordinē Latvijas Muzeju biedrība.
Akcija Mācību nedēļa pieaugušajiem tiks atklāta 01.09.2011, pulksten 17:00 Mākslas muzejā Rīgas birža. Atklāšanas pasākuma laikā notiks visu iesaistīto muzeju piedāvājuma prezentācijas.
Visu muzeju pasākumu programma pieejama mājas lapā www.muzeji.lv.

Latgales Kultūrvēstures muzejā:

1.un 2.septembrī – plkst. 10:00-17:00 – Muzeja senā skola

Pirmajās skolas dienās gan esošajiem, gan nākamajiem un bijušajiem skolēniem ir iespēja iejusties senās skolas noskaņās un pārbaudīt savas prasmes boksterēšanā un glītrakstīšanā ar tinti un spalvu vai uz bērza tāss ar ogli, svērt un mērīt senajās mērvienībās.
Muzeja senājā skolā būs arī mūsdienu tendences – sacensības īsziņu rakstīšanā, ekspresizstādē skatāmas vairāk kā 400 pildspalvas no dažādām valstīm, kuras kolekcionē muzeja saimniecības daļas vadītājs Bruno Jugans, šī aizraušanās turpinās jau septīto gadu. 7 – īstais gadu skaits, lai “sāktu iet skolā “ – šī ir pirmā izstāde, kad pildspalvu kolekcija tiek parādīta plašākai publikai.

Maksa par nodarbību: skolēniem un studentiem – 0,20 Ls; pieaugušajiem – 0,40 Ls
Grupām iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 64622464

2.septembrī – plkst. 16:00 – Drošības skola

Sadarbībā ar Rēzeknes Jaunsardzes 2.novada jaunsargiem un instruktoriem, jauniešiem un pieaugušajiem iespēja praktiski sagatavoties drošam pārgājienam vai sēņošanai mežā un ogošanai purvā – somas komplektēšana, mezglu siešana, orientēšanās, pirmās medicīniskās palīdzības sniegšana u.c. noderīgi padomi un praktiska darbošanās.

Maksa par nodarbību: skolēniem un studentiem – 0,50 Ls; pieaugušajiem – 1,00 Ls
Iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464, vietu skaits ierobežots.

3.septembrī – plkst. 13:00 – Labsajūtas skola

Lai uzlabotu savu pašsajūtu, svarīgākais ir vēlme darboties. Muzejpedagoģiskajās nodarbībās mūsu muzejā tradicionāli tiek veidotas māla bumbas, no kurām top pirmie suvenīri, bet šoreiz būs iespēja savās rokās sajust sāls pārvērtības.
Katrs varēs iemācīties pats sev pagatavot smaržīgu sāls bumbu un pēc tam mājās izbaudīt relaksējošu peldi vannā. Nodarbību vadīs Evita Putāne.

Maksa par nodarbību: skolēniem un studentiem – 0,50 Ls; pieaugušajiem – 1,00 Ls
Iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464, vietu skaits ierobežots.

Informāciju sagatavoja Maija Upeniece,
LKM sabiedrisko jautājumu un reklāmas speciāliste.
Tālrunis 64622464, e-pasts: muzejs@rezekne.lv