Brīvprātīgā darba aktivitātes Līvānu novadā

Eiropas Brīvprātīgā darba gads 2011 ir rosinājis vērst īpašu uzmanību šīs jomas sakārtošanai visā Līvānu novadā. Arī jauniešu iniciatīvas grupa „Atvilktne” projekta „4D APELSĪNS” ietvaros organizē vairākas aktivitātes, lai popularizētu brīvprātīgo darbu (BD) jauniešu, sabiedrisko organizāciju un pašvaldības iestāžu vidū un ieviestu skaidrību par BD iespējām Līvānu pilsētā un novadā.


Projekta ietvaros Līvānu bērnu un jauniešu centrā 25.augustā norisinājās tematiskā pēcpusdiena jauniešiem par Brīvprātīgā darba tēmu. Tās laikā jaunieši iepazinās ar BD veikšanai saistošo LR likumdošanu, runāja par dažādām BD organizēšanas metodēm un par to, ko jaunietis gūst veicot brīvprātīgo darbu. Tāpat jaunieši dalījās savā pieredzē un izvērtēja iemeslus, kas mudinātu arvien vairāk jaunatnes iesaistīties brīvprātīgajā darbā, kā arī paskatījās uz to no BD devēju puses. Šajā pēcpusdienā tika arī izstrādāti pamatjautājumi, kurus jauniešiem būtu svarīgi iekļaut plānotajā BD devēju datu bāzes izveidē un izvērtēta ar BD organizēšanu saistīto dokumentu nepieciešamība – BD koordinēšana, darba uzskaite un jaunieša izvērtēšana.
Turpmākie plānotie soļi ir brīvprātīgā darba devēju apzināšana, uzrunāšana un jauniešiem pieejamas datu bāzes izveide par iespējām veikt brīvprātīgo darbu Līvānu novadā. Tāpat ir iesākts darbs pie saistošo dokumentu paraugu izstrādes, kas atvieglotu BD uzskaiti un izvērtēšanas procesus, un turpmākajos mēnešos plānots organizēt dažādus BD popularizēšanas pasākumus. Tāpēc aicinām sabiedriskās organizācijas un pašvaldības iestādes sekot līdzi informācijai, interesēties par iespējām uzņemt brīvprātīgos, būt atvērtiem un būt PAR brīvprātīgo darbu Līvānu novadā.

Šis projekts finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Rakstu sagatavoja:
Irina Šahova
Līvānu BJC jauniešu IG „Atvilktne”
projekta „4D APELSĪNS” vadītāja