Jauniešu uzņēmība – Latgales attīstības ceļš

2011.gada 8.-14.augustā, Kaunatas pagastā norisinājās biedrības „Latgales jauniešu sadarbības tīkls” organizētais Latgales jauniešu forums „JAUNIEŠU UZŅĒMĪBA – LATGALES ATTĪSTĪBAS CEĻŠ” kurā piedalījās arī pieci jaunieši no Līvānu novada: Evija Pastare, Lauma Stivriška, Inese Gulbe, Kaspars Pakalns un Anastasija Laizāne. Kopumā forumā piedalījās jaunieši no pieciem Latgalies novadiem – Daugavpils, Krāslavas, Līvānu, Preiļu un Rēzeknes.


Foruma programmā tika apskatītas tēmas par: uzņēmējdarbības uzsākšanu, tās normatīvo regulējumu un uzņēmuma reģistrēšanu; biznesa idejas nozīmi, biznesa ideju ģenerēšanu, biznesa plāna saturu un izstrādi, nodokļiem; NVO dibināšanu, NVO projektu izstrādi, NVO darbību Latvijā un Pasaulē; ES politiku un Latvijas politiku jaunatnes jomā; Latgales attīstības perspektīvām, pašvaldību funkcijām Latvijā, pašvaldību un jauniešu iespējamo sadarbību Latgalē.
Papildus teorētiskajai informācijai, ar kuru dalījās uzaicinātie lektori (Girts Baranovskis, Juris Viļums, jaunatnes lietu speciālisti no Rēzeknes un Daugavpils novadiem, AS „Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas”, nodibinājuma „Rēzeknes novada mikrouzņēmēju atbalstam” un AS „Krājbanka” pārstāvji) darbam grupās pie iespējamajām biznesa idejām, foruma ietvaros notika arī brauciens IDEJU VIESNĪCU, kas ir biedrības „Latgales aparātbūves tehnoloģiskais centrs” (LATC) pārvaldīts biznesa inkubators.
Šīs nedēļas laikā jaunieši ieguva noderīgas praktiskās un teorētiskās zināšanas gan biznesa, gan NVO jomā, kā arī guva labu ieskatu par piedāvātajām iespējām jaunajiem uzņēmumiem, kas veicināja dalībnieku vēlmi nestāvēt malā, bet pašiem veidot pārmaiņas savā valstī.
Biedrības „Latgales jauniešu sadarbības tīkls” valdes loceklis Aleksandrs Ļeščinskis izsaka pateicību Līvānu novada domei par atbalstu 5 novada jauniešu dalībai šajā forumā.

Rakstu sagatavoja:
Anastasija Laizāne
jauniešu foruma dalībniece