Rēzeknes Speciālās ekonomiskās zonas teritorijā sākta gāzes iekārtu komplektēšana

Uzņēmumi, kas atrodas Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) teritorijā un kuriem ir RSEZ uzņēmuma statuss, pēdējā pusgada laikā ir ievērojami palielinājuši ražošanas un investīciju apjomus. Un viens no pozitīvajiem ražošanas uzsākšanas un investīciju ieguldīšanas piemēriem Rēzeknē ir SIA „REDIUS”. Uzņēmums cieši sadarbojas ar Sanktpēterburgas gāzes metināšanas aprīkojuma ražošanas uzņēmumu „KRASS” (Krievija).


RSEZ uzņēmuma statuss tika iegūts 2010. gada beigās, bet īstais darbs ražotnē sākās šogad. Šobrīd SIA „REDIUS” veic gāzes degļu un griezējdegļu pārbaudi, regulēšanu un komplektāciju, bet nākotnē plānots attīstīt arī gāzes regulētāju montāžas ražošanu un citus ar gāzes metināšanas nozari saistītos virzienus. Pagaidām uzņēmumā strādā vienpadsmit cilvēki, bet nākotnē darbinieku skaits, bez šaubām, palielināsies, tāpat kā investīciju apjoms. Piecu gadu laikā SIA „REDIUS” savā Rēzeknes uzņēmumā plāno investēt apmēram vienu miljonu eiro. Jāatzīmē, ka jaunais uzņēmums ir aktīvi iekļāvies arī Latvijas Nodarbinātības valsts aģentūras projektos, kas paredz speciālistu apmācību vai noteiktu personu grupu iekārtošanu darbā, piesaistot Eiropas fondu finansējumu. Uzņēmums nomā akciju sabiedrības „REBIR” telpas (tā kā vairāku iemeslu dēļ elektroinstrumentu ražošana ir pārcelta uz citu valsti, ražošanas telpas tiek iznomātas vai arī tiek pārdotas). Komplektējošās detaļas uz Rēzekni piegādā no Krievijas un Ķīnas, bet visa saražoto produkciju eksportē uz Krieviju. Drīz vien ar marķējumu „Ražots Latvijā” izstrādājumi tiks piegādāti Eiropai. Kā norāda Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas pārvaldniece Sandra Ežmale, šāda darba shēma RSEZ teritorijā uzņēmējiem ir visizdevīgākā, jo tādā gadījumā, sadarbojoties ar trešajām valstīm, nevajag maksāt PVN un muitas nodevas.

RSEZ SIA „REDIUS” ir viens no 13 uzņēmumiem, kam ir RSEZ statuss. Rēzeknes pilsētas domes vadība cer, ka tuvākajā nākotnē tādu pasākumu kļūs vēl vairāk, tagad, piemēram, vienlaicīgi notiek pārrunas ar vairākiem potenciālajiem investoriem, tostarp arī no Krievijas. „Mēs esam atvērti kontaktiem, gatavi iet pretī pozitīvām iniciatīvām jebkurā nozarē, jo esam pārliecināti par to perspektīvām,” – uzsvēr Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.

Nodaļas vadītāja D.Zirniņa

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Diāna Zirniņa 64607616
diana.zirnina@rezekne.lv