Latgalē notiks ekspedīcija, kuras mērķis ir parādīt reģiona kultūras un sabiedrisko aktivitāšu daudzveidību

Latgalietis Edmunds Kadakovskis LabieDarbi.lv projektu konkursā izcīnīja iespēju ar domubiedriem īstenot ekspedīciju pa Latgali, kuras galarezultāts būs video dienasgrāmata, kas parādīs Latgales kultūrvides daudzveidību un veicinās tās saglabāšanu un attīstību. Projekta/ekspedīcijas mērķis ir, tiekoties ar organizācijām un biedrībām, un vienkāršiem cilvēkiem, pierādīt, cik latgalieši ir radoši, aktīvi un darbīgi cilvēki, kā veido projektus, organizē pasākumus un veido vidi sev apkārt kurā dzīvo un lepojas ar to.


Pēc jūnija konkursa rezultātu uzzināšanas Edmunds Kadakovskis atzina: „Projekta/ekspedīcejas „Latgaļīšu goru meklejūt” ideja rodōs apmāram pyrms div godim aktīvu jaunīšu vydū un šubreid beidzūt asmu sajuts reālōkū īspieju projektu veiksmeiģi reaļizeit. Laikam sōkumā jōsoka ļels paļdys! Paļdys vysim, kas bolsōja, vysim, kas atbaļstieja un golvonīs – ticāja! Atbolstu jutu natikai nu Latgolas, bet nu vysas Latvejas.”

Projekts publiskajā interneta balsojumā ar 7004 balsīm ieguva 1.vietu, un tā īstenošanai ir nepieciešami 1996 lati. Jūnija projektu konkursa kopējais finansējuma fonds bija 6587 lati. Tas, cik daudz projektu iegūst finansiālu atbalstu, ir atkarīgs no tā, cik liels finansējums nepieciešams, lai realizētu projektus ar augstāko balsu skaitu.

LabieDarbi.lv ir SMScredit.lv un Draugiem.lv sadarbības rezultāts – labdarības projekts ar mērķi finansiāli un mantiski atbalstīt Latvijas iedzīvotāju personīgās attīstības un profesionālās izaugsmes iespējas. Tā ideja ir nodrošināt iespēju talantīgiem, apdāvinātiem, ideju bagātiem, apņēmīgiem un uz izaugsmi orientētiem Latvijas iedzīvotājiem viegli un ātri saņemt finansiālu atbalstu viņu individuālo mērķu sasniegšanā. Kopējais konkursa ikmēneša finansējuma fonds ir mainīgs, to veido īstermiņa aizdevumu tirgus līdera SMScredit.lv ikmēneša ziedojums 0.50Ls apmērā no katra uzņēmuma izsniegtā aizdevuma iepriekšējā mēnesī.

Sīkāka informācija par projektu Labiedarbi.lv:

www.labiedarbi.lv vai www.draugiem.lv/special/labiedarbi/

Informāciju sagatavoja:

Elīna Sprūde-Nesenberga
Labiedarbi.lv projekta asistente
Tālrunis: 66051666 vai 28805384
E-pasts: Elina.Sprude-Nesenberga@labiedarbi.lv