Ministrija virza Rēzeknes Olimpiskā centra projektu valsts galvojuma saņemšanai

Izglītības un zinātnes ministrija ir izvērtējusi Rēzeknes pilsētas domes un Latvijas Olimpiskā komiteja projekta „Olimpiskā centra „Rēzekne” infrastruktūras attīstība periodā no 2012. gada līdz 2014. gadam” biznesa plānu un atbalstījusi projekta virzīšanu 4 300 000 latu valsts galvojuma saņemšanai. Šis projekts nosūtīts uz Finanšu ministriju, kura pieņems galīgo lēmumu piešķirt vai nepiešķirt galvojumu 2012. gada budžeta ietvaros.


Kopējās Olimpiskā centra izveides Rēzeknē projektam nepieciešamās investīcijas ir 7 442 000 latu (ar PVN). Projektu paredzēts īstenot, sadarbojoties Rēzeknes pilsētas domei un „Latvijas Olimpiskajai komitejai” (LOK).

Atgādināsim, ka Rēzeknes pilsētas dome ir aktualizējusi jautājumu par kādreiz plānotā bērnu un jauniešu sporta centra būvniecības pabeigšanu. Uz tā pamata iecerēts veidot Rēzeknes Olimpisko centru. Tā darbībai jau nodibināta SIA „Olimpiskais centrs „Rēzekne””, kura dibinātāji ir Rēzeknes pilsētas dome un Latvijas Olimpiskā komiteja.

Olimpiskajā centrā plānota vieta daudzfunkcionālai sporta zālei, segtai ledus arēnai, pilna izmēra futbola laukumam ar tribīnēm 1 000 skatītājiem, viesnīcai sportistiem, kafejnīcai un tehniskajām palīgtelpām.

Lai nodrošinātu finansējuma piesaisti un SIA „Olimpiskais centrs „Rēzekne”” darbību, uzņēmuma pamatkapitālā pašvaldība ieguldīs 1 800 000 latus, kā arī vairākus nekustamos īpašumus, kuri nepieciešami centra būvniecībai, par kopējo summu 2 500 000 lati. Savukārt LOK SIA „Olimpiskais centrs „Rēzekne”” pamatkapitālā ieguldīs valsts galvotā kredīta līdzekļus 4 300 000 latu apmērā. Tādējādi kapitālsabiedrības darbību kontrolēs Rēzeknes pilsētas dome un LOK kā SIA „Olimpiskais centrs „Rēzekne”” dalībnieki.

Informāciju sagatavoja:

Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas speciālistes
Sanita Aizupiete, Olga Strode 64607688
pr@rezekne.lv